- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски научници направили високо ефикасан лек против вируса корона

© Sputnik / Александр Патрин / Уђи у базу фотографијаРуски лекари
Руски лекари  - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Стручњаци са Института за молекуларну биологију „Енгелхарт“ Руске академије наука направили су лек на бази моноклонских антитела који неутралише вирус корона САРС-ЦоВ-2, изјавио је директор института, академик Александар Макаров на састанку са руским председником Владимиром Путином о развоју генетских технологија.
Академик је подсетио да су пре годину дана научници објавили да су направили један од првих тестова за анализу антитела против вируса корона који је помогао у потрази за донаторима за трансфузију крви тешко болесним пацијентима.
Уз помоћ тог теста, научници са Института „Енгелхарт“ у сарадњи са лекарима Федералне биомедицинске агенције и стручњацима са Сибирског одељења Руске академије наука „направили лек на бази моноклонских антитела који неутралише вирус корона, укључујући и делта и гама сојеве“, објаснио је Макаров.
„Одабрана је доза антитела која смањује вирусно оптерећење за сто хиљада пута, што не заостаје за резултатима употребе познатог америчког лека 'Регенерон'“, саопштио је директор института.
Како је додао, висока ефикасност новог лека доказана је током лабораторијских испитивања, између осталог и на животињама.
Лабораторијска испитивања - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
РУСИЈА
Јединствени „Мир 19“: Руски препарат против короне каквог нема у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала