- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Гораждевац добија нови вртић, положен камен темељац /фото/

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуПоложен камен темељац за нови вртић у Гораждевцу
Положен камен темељац за нови вртић у Гораждевцу - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
У Гораждевцу, у општини Пећ на Косову и Метохији, положен је камен темељац за нови вртић. Ова предшколска установа, која се гради на црквеној земљи, простираће се на површини од 460 метара квадратних и моћи ће да прими 60 малишана. Њен завршетак очекује се на пролеће следеће године.
Камен темељац је положила помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Јелена Стојковић, заједно са владиком рашко-призренским и косовско-метохијским Теодосијем и председником Привременог органа општине Пећ Милошем Димитријевићем.
Вртић ће имати две смештајне јединице — за јаслену групу и групу деце од две до седам година. Радове финансира Влада Републике Србије преко Kанцеларије за Kосово и Метохију, а укупна вредност пројекта износи 36 милиона динара.
© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуВртић се гради на црквеној земљи, простираће се на површини од 460 метара квадратних и моћи ће да прими 60 малишана.
Положен камен темељац за нови вртић у Гораждевцу - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Вртић се гради на црквеној земљи, простираће се на површини од 460 метара квадратних и моћи ће да прими 60 малишана.
„Ова средина дуго чека један овакав објекат, заслужила га је. Честитам председнику, преосвећеном владики и свим породицама на овом објекту који данас почиње са изградњом. Ово није обичан камен темељац, данас смо уз благослов владике положили камен темељац за објекат који има велику симболику и симболизује напредак, симболизује бољи живот, подмладак“, навела је Стојковићева.
С обзиром да се ради о повратничком месту, да осим школе, у којој се изводи припремни предшколски програм, не постоје други објекти који би задовољили потребе све већег броја становника и све већег броја деце, Влада Србије је преко Kанцеларије за Kосово и Метохију издвојила средства за изградњу овог вртића.
Владика Теодосије истакао је да се епархија заједно са својом државом труди да допринесе опстанку и животу на Kосову и Метохији.
„Обнављамо цркве, обнављамо домове, ево данас овде је постављен камен темељац за обданиште, за најмлађе. То је знак да ће се деца овде рађати, да ће се ово село обнављати и да ћемо у будућности бити оно што смо и сада и што смо и били“, истакао је владика.
Председник Привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић рекао је да морамо да подржимо живот како бисмо могли да опстанемо на овим просторима, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
„Имати цркву и државу Србију уз себе је велики благослов и наш народ који живи овде требало би да буде свестан колико је то важно за нашу даљу борбу и живот свих нас“ поручио је Димитријевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала