- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва чека детаље о предлозима Берлина и Париза за сусрет у нормандијском формату

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарока Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарока Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Русија би желела да чује детаље о наводним предлозима Немачке и Француске о састанку министара спољних послова у нормандијском формату, који је Русија наводно одбила, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Захарова је тако коментарисала изјаву представника Министарства спољних послова Немачке да су Берлин и Париз дали неколико конкретних предлога за састанак министара који је Русија наводно одбила.
„Какве? Желела бих да чујем од партнера конкретне детаље: какве су предлоге дали и које је Русија одбила? Молим да се објави цео списак“, написала је Захарова на свом каналу на Телеграму.
Раније је Министарство спољних послова Русије саопштило да се у последње време искривљује позиција Москве, њена улога у решавању унутрашњег украјинског сукоба и приступи одржавању могућег министарског састанка у „нормандијском формату“ о решавању украјинске кризе. С тим у вези, Министарство је објавило преписку Лаврова са колегама из Француске и Немачке.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров након тога је изјавио да ће састанак у нормандијском формату бити одржан тек када Кијев испуни све што је договорено Минским споразумима.
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
РУСИЈА
Русија чека реакцију Европе: Преписка Лаврова показује да Русија не саботира „нормандијски формат“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала