- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка усвојила нове мере после драматичног упозорења

© AP Photo / Jens BuettnerМакета вируса корона изнад трговачке улице испред катедрале у Шверину током закључавања у Немачкој
Макета вируса корона изнад трговачке улице испред катедрале у Шверину током закључавања у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Немачки законодавци одобрили су данас нове мере за сузбијање рекордног броја инфекција вирусом корона, након што је директор немачке агенције за контролу болести упозорио да би се земља могла суочити са „заиста ужасним Божићем“.
Међу новим мерама је и захтев запосленима да докажу да су вакцинисани, опорављени од ковида 19 или да су били негативни на тесту на вирус, како би могли да приступе радном месту.
Мере су усвојене у Бундестагу, доњем дому немачког парламента, гласовима социјалдемократа, Зелених и Слободних демократа, преноси агенција АП, подсећајући да ове три странке тренутно преговарају о формирању нове владе.
Нове мере треба да одобри и горњи дом немачког парламента, Бундесрат.
Немачка агенција за контролу болести „Институт Роберт Кох“ пријавила је 65.371 нових дневних случајева, чиме је оборен претходни 24-часовни рекорд и настављен је узлазни тренд на који су стручњаци упозоравали недељама.
„Тренутно идемо ка озбиљној ванредној ситуацији. Имаћемо заиста ужасан Божић ако сада не предузмемо контрамере“, поручио је директор института Лотар Вилер током онлајн дебате.
Он је рекао да Немачка треба да повећа стопу вакцинације на знатно изнад 75 одсто, са садашњих 67,7 одсто.
Неки региони у Немачкој имају стопу вакцинације која достиже тек 57,6 одсто.
Вилер је позвао на затварање клубова и барова, обуставу великих догађаја и да се приступ многим деловима јавног живота ограничи на оне са вакцином или сертификатима о опоравку од ковида.
Упозорио је и да се болнице широм Немачке боре да пронађу кревете за пацијенте са ковидом 19 и оне са другим болестима.
Ношење заштитних маски и на отвореном  - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
ДРУШТВО
3Г, 2Г, 1Г – шта ово заправо значи у време короне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала