- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки амбасадор подржава учешће Украјине у сертификацији „Северног тока 2“: Чути и друге стране

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаТабла на згради компаније "Нафтогас Украјине" у Кијеву
Табла на згради компаније Нафтогас Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Амбасадор Немачке у Москви Геза Андреас фон Гајр сматра да је учешће Украјине у сертификацији оператора „Северног тока 2“ исправно, али је подсетио да Кијев нема право вета по том питању.

„Сматрам да је исправно што ће се чути и други гласови и што је то могуће за украјинску страну. Али не би требало да дође до неспоразума: Украјина нема право вета, а то је важно, јер анализу и процену у процесу сертификације спроводи независни регулаторни орган Немачке, а не друге стране“, прецизирао је амбасадор.

Раније је директор украјинског „Нафтогаса“ Јуриј Витренко саопштио да ће компанија учествовати у процедури сертификације оператора гасовода „Северни ток 2“ (компанија „Норд стрим АГ“).
Немачки регулатор потврдио је да ће украјинске компаније „Нафтогас“ и „Оператор гасно-транспортног система“ моћи да учествују у сертификацији оператора гасовода „Северни ток 2“, али да неће имати право вета.
Подсетимо, немачки регулатор (Федерална агенција за мреже) обуставио је сертификацију компаније „Норд стрим 2 АГ“, као независног оператора гасовода „Северни ток 2“. Процес ће бити настављен када „Норд стрим 2 АГ“ формира немачку филијалу која ће се поново пријавити за сертификацију.
Премијер Пољске Матеуш Моравецки - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
РУСИЈА
Пољски премијер позива Немачку: Зауставите „Северни ток 2“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала