- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Сви купују: лекари, пензионери, аутомеханичари - наше комшије полуделе за парама из виртуелног света

CC0 / Namecoin / Cryptocurrency Art GalleryКриптовалута
Криптовалута - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Није само свет полудео за биткоинима, већ су криптовалуте масовно почели да купују и Балканци који до скора нису ни чули за дигиталне валуте. До само пре неколико месеци на овај „виртуелни свет“ гледали су са негодовањем, а данас криптовалутама увелико тргују и на њима зарађују.
И тргују буквално сви - економисти, лекари, али и музичари, људи без посла, али са неком уштеђевином...
И не само да тргују, већ и зарађују, јер биткоин је током прошле године вредео и 30.000 долара, а данас је на тик до 60.000. Језиком новца - ко је пре годину дана уложио 1.000 евра, данас има 2.000! Многи су зарадили и више јер је биткоин у моментима вредео и далеко мање од 30.000 долара, али обавезно треба рећи да је било и губитника.
Трговина криптовалутама, мора се нагласити, зна да буде и ризична инвестиција јер нико није могао да гарантује да ће биткоин скочити са 20.000 долара на 60.000. Могло се и може догодити и супротно.
Нови званични подаци из комшилука можда и најбоље говоре о расту „популарности“ овог новог бизниса. У једној криптомењачници у Босни и Херцеговини пре пола године било је око 3.000 регистрованих корисника, а сада је око 8.500.
Борис Мајсторовић, који води једну од криптомењачница, истиче да је тренд раста присутан константно.
„Промет на платформи је достигао 17,5 милиона марака, што је за 693,88 одсто више у односу на крај прошле године“, истиче Мајсторовић додајући да грађани тргују биткоином, али и криптовалутама етерум, лајткоин, биткоин кеш, тетер, етерум класик, пише Блиц бизнис.
Биткоин и етерум притом чине 60 одсто трговине, што је тренд и у свету.
А, када је реч о људима који инвестирају у дигиталну имовину ту нема правила. Претежно је то мушка популација од 18 до 40 година, с тим да има и жена које улажу у дигиталну имовину. То су људи различитих професија, као што су лекари, правници, економисти, аутомеханичари, пензионери... У последње време приметан је и тренд раста броја компанија, односно правних особа које желе улагати у биткоин и друге криптовалуте.
Још више биткоином се тргује у Словенији и у Хрватској, земљама које су међу првима у региону уредиле своја тржишта капитала. Словенија је једна од земаља која не опорезују појединце на капиталне добитке од биткоина и других криптовалута.
Србија такође има Закон о дигиталној имовини.
Човек држи телефон са приказивањем курса биткоина - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
ЕКОНОМИЈА
Север Косова и даље рај за рударење криптовалута због „бесплатне“ струје
Виртуелна стварност - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Из фотеље у свет: У нову еру би човечанство могло да закорачи већ следеће године
Криптовалуте биткоин, лајткоин и етереум - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Десет најбољих: Који је „новчић“ бољи од биткоина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала