- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велика Британија на границу Пољске и Белорусије шаље војне инжењере

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаМигранти на белоруско-пољској граници
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Велика Британија ће на границу Пољске и Белорусије, где се налази неколико хиљада миграната који се надају да ће ући у државе ЕУ, послати чету војних инжењера, саопштио је министар националне одбране Пољске Мариуш Блашак након разговора са колегом из Велике Британије Беном Вилисом.
Блашак је појаснио да се током претходног састанка, који је одржан крајем октобра у Бриселу, Вилис заинтересовао на који начин Велика Британија може да пружи подршку Пољској.
„Предложено је да Велика Британија пошаље у Пољску чету војних инжењера како би подржала наше инжењере и већ 11. новембра дошла је група обавештајаца у Пољску која је неколико дана боравила на граници и разговарала са нашим војницима“, рекао је министар националне одбране Пољске.
Он је додао да ће ускоро у Пољску доћи чета војних инжењера из Велике Британије која ће заједно са пољским војницима чувати привремену ограду која је изграђена на пољско-белоруској граници, а „која чува безбедност Пољске и држава Северноатланског савеза".
Блашак је изразио наду да ће британски војни инжењери доћи у Пољску у новембру и бити распоређени на пољско-белоруској граници. Британци ће имати задатак да поправљају привремену ограду и да одржавају саобраћај поред ограде и на прилазу згради.
Због неколико хиљада миграната који се налазе на белоруско-пољској граници, Пољска је појачала обезбеђење у том региону, груписала војску и зауставља илегалне мигранте да уђу на територију земље.
Подсетимо, 16. новембрасу мигранти на белоруско-пољској граници покушали да пробију ограду, на шта је полиција употребила водене топове, димне бомбе и сузавац. Мигранти су одговорили бацањем каменица.
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
СВЕТ
Немирна ноћ: Мање групе миграната покушале да пређу пољску границу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала