Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Виола фон Крамон се меша у унутрашње ствари Србије“: Ана Брнабић узвратила европосланици

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић је, поводом ситуације са вијетнамским држављанима који раде на изградњи фабрике „Линглонг“ у Зрењанину а коју је прокоментарисала и Виола фон Крамон, изјавила да се европосланица Зелених меша у унутрашње ствари у Србији.
Брнабићева је навела да Виола фон Крамон Србији спочитава борбу против једнострано проглашене независности Косова, лобира за нова признања Косова, а истовремено коментарише „Линглонг“ и вијетнамске или кинеске раднике.
„Све што може да наштети Србији, ви ту можете да нађете Виолу Фон Крамон“, оценила је Брнабићева за телевизију Б92.
Премијерка Србије је истакла да је инспекција рада стално на терену, да је у среду наложено да се радници у фабрици „Линглонг“ у Зрењанину изместе и имају боље услове, као и да ће Влада на томе инсистирати.
„Рекла сам већ једном и поновићу — сви који послују у Србији морају да послују у складу са нашим законима, укључујући и Закон о раду. Оно што није реду, могу да уверим све наше грађане да ће Влада и надлежне службе реаговати“, рекла је Брнабићева.
Брнабићева је додала да није искључена могућност да су напади на фабрику „Линглонг“ део организованих напада на кинеске инвестиције.
„У почетку је проблем фабрике ‘Линглонг’ била заштита животне средине, сада су сви то заборавили и фокусирали се на раднике тамо, прекосутра ће бити нешто ново. То је зато што ће ‘Линглонг’ бити највећа фабрика на простору бивше Југославије. И то је кинески инвеститор“, рекла је Брнабићева.
Премијерка је поновила да су кинеске инвестиције у Србији посебно таргетиране, и политички, али је нагласила да сваки инвеститор мора да поштује законе Србије, пренео је Танјуг.
Грађевински шлем - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
СРБИЈА
Почело премештање вијетнамских радника у Зрењанину: Боравили у просторијама са плинским боцама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала