Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Беливуковој групи продужен притвор за још 60 дана

© Tanjug / Сава РадовановићСпецијални суд у Београду
Специјални суд у Београду - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Специјални суд у Београду продужио је притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, као и за још 23 припадника њихове организоване криминалне групе, која се терети за најтежа кривична дела, међу којима и пет убистава.
Тројица оптужених у овом случају нису у притвору, а двоје се налази у кућном притвору од прошлог месеца.
Притвор је оптуженима продужен због опасности од бекства, опасности да ће утицати на сведоке, да ће у кратком року поновити кривично дело и због узнемирења јавности.
На ово решење суда окривљен и њихови адвокати имају право да у року од три дана изјаве жалбе Апелационом суду у Београду.
Беливука, Миљковића и још 28 припадника њихове групе ускоро очекује почетак суђења за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање оружја, силовање и отмицу.
У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.
Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства. За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.
Докази против ове групе заплењени су махом са апликације „Скај“ за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављени нашим правосудним органима.
Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловала под велом Партизанове навијачке групе „Принципи“, пренео је Танјуг.
Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у промет.
Приказивање заплењеног оружја криминалне групе Беливука - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СРБИЈА
Пет убистава, продаја дроге и оружја: Оптужница против Беливукове групе ступила на снагу
Специјалци црногорске полиције - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
РЕГИОН
Афера Беливук дрма црногорско тужилаштво и полицију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала