- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пољски медији: Варшава планира да се наоружа америчким ракетама – „убицама“ руских система С-400

© Фото : Northrop Grumman CorporationПротиврадарска ракета дугог домета AGM-88G AARGM
Противрадарска ракета дугог домета AGM-88G AARGM - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
Пратите нас
Пољска планира да купи од Америке напредне противрадарске навођене ракете ААРГМ – „убице“ система ПРО у које спадају, између осталих, и руски системи С-400 „Тријумф“, пише пољски лист „Дифенс24“.
Према речима аутора чланка, ракетама могу наоружати пољске ловце Ф-16 „Фајтинг фалкон“ и Ф-35 „Лајтнинг II“.
„Могуће увођење ракета ААРГМ за ловце Ф-16 омогућиће да се припреми база података о претњама, између осталог и на основу летова који су изведени у близини границе Пољске са Калињинградском области и Белорусијом“, истичу аутори чланка.
Такође се наводи да ће напредна навођења ракета повећаног домета АГМ-88Г постати „важно средство ловаца Ф-35 у борби против елемената ограничавања и ускраћивања приступа и маневрисања“.
„Ракета велике брзине моћи ће да уништава мете на релативно великим удаљеностима за кратко време уз задржавање карактеристика смањене видљивости“, прецизирано је у чланку.
Раније је вицепремијер Пољске Јарослав Качински представио нови закон „О одбрани отаџбине“ где је Русија означена као потенцијални противник. Према његовим речима, Пољска се налази на граници НАТО-а и Европске уније, стога треба да има „озбиљну снагу за обуздавање“, а у случају потребе и могућност да се самостално брани дуже време. Качински је истакао да Русија има моћну војску која „стално изводи војне вежбе“ у близини пољске територије.
Припадници пољске полиције и војске на пољско-белоруској граници - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
„Главни европски провокатор“: Пољска провоцира велики рат између Запада и Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала