- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немилосрдни притисак система на Ђоковића – а „оружје“ је и Медведев?!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTНовак Ђоковић Данил Медведев Аустралијан опен
Новак Ђоковић Данил Медведев Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, почетком сезоне могао би да освоји 21. Гренд слем трофеј, односно десети Аустралијан опен, али Асоцијација тениских професионалаца (АТП) га је већ отписала и титулу потенцијално доделила Данилу Медведеву.
Након што је Данил Медведев обелоданио одлуку да ће играти на Аустралијан опену на почетку сезоне, АТП је ту информацију поделио на друштвеним мрежама уз питање које ставља до знања да је Новак Ђоковић „прецртан“ и пре него што се огласио.
„Да ли је ово шампион Аустралијан опена за 2022. годину?“, упитао је АТП уз слику руског аса.
Челници те асоцијације изоставили су неколико чињеница пре постављеног питања.
Најпре да Новак Ђоковић није рекао да неће играти у Аустралији чиме се јасно указује на то да ако српски ас одлучи да оде биће први фаворит за освајање титуле јер је рекордер тог на том туриру.
Ђоковић је на првом Гренд слему у сезони освојио девет трофеја, а ову годину завршава са три пехара са највећих турнира.
Такође, Новак је у Аустралији ове године савладао Медведева у финалу, а припао му је и њихов последњи окршај у Паризу.
Ђоковић још увек није донео одлуку поводом учешћа на Аустралијан опену због обавезне вакцинације играча. Први рекет света недавно је истакао да не жели да открије свој статус о вакцини због чега су из Аустралије кренули да врше још већи притисак.
Данијел Ендруз, премијер државе Викторије јавно се обратио Новаку и поручио да му Гренд слем титуле неће бити пропусница за улазак на турнир.
Након тога, стизале су информације да ће невакцинисани играчи ипак моћи да играју на том Гренд слему, али је затим донета таква одлука.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
СПОРТ
Без невакцинисаних на Аустралијан опену – „Волео бих да Новак Ђоковић дође“
Поред Аустралије очигледно је да и АТП врши притисак на Ђоковића оваквим објавама.
То што организација има свог фаворита у Аустралији није велико изненађење ако се узме у обзир њихов однос са српским тенисером.
Када је Ђоковић одлучио да заједно са Васеком Поспишилом оснује организацију ПТПА, АТП се са том идејом није сложио па су тако две асоцијације ушли у „тихи рат“.
„Радимо на расту како бисмо помогли свим играчима, не само онима међу 100 најбољих, да обезбеде себи нормалан живот и да њихова права буду заштићена на и ван терена. Од врха ка дну, морамо да користимо заједнички глас како бисмо помогли играчима и сада али и у будућности“, рекао је раније Новак, а недуго након његове изјаве се огласио и АТП.
„Стварање посебног ентитета играча пружа јасно преклапање, дели играче и даље фрагемнтира спорт. Ту подењеност су водећи стручњаци из спорта и ван њега идентификовали као највећу претњу за потенцијални раст тениса“, навели су челници организације АТП.
Да „тихи рат“ и даље букти на то је упозорио и Поспишил који је недавно открио да АТП покушава да саботира Ђоковићеву и његову организацију.
„Било је много сукоба, многи су играли прљаво. Да будем искрен, чуо сам неке ствари које су из АТП причали о нама… То су све лажи. Колико ниско можете да одете? То показује колико се плаше да се глас играча чује. Они тренутно држе монопол. Сви су брзо скочили на Новака, сваким чланком су га вређали. Имали сте новинаре који су одмах почели да пишу негативно. И то није имало смисла. Све то није било засновано на чињеницама“, открио је недаввно Поспишил.
Неминовно је да несугласице постоје , али питање је колико би требало мешати их са неоспорним успехом српског тенисера.
Почетак Аустралијан опена заказан је за 17. јануар, а уколико Новак буде одлучио да игра нема сумње да ће бити први носилац.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
Рус пронашао „кривца“ за пораз од Ђоковића
Новак Ђоковић Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
Рус се „запљунуо“, чека се Новак...
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СПОРТ
Медведев се обратио Новаку: Не морамо више да тренирамо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала