- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда „петом брзином“ протуњала кроз Лучане уз хет-трик Катаија /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Црвена звезда је упркос лошем отварању меча против Младости у Лучанима, на крају демонстрирала силу у 17. колу Суперлиге, победивши 5:1 (1:1). Тако је настављена трка са Партизаном за шампионску титулу. Црвено-бели имају три бода заостатка, док црно-бели од 15.45 у Хумској дочекују Војводину.
Шампион Србије ушао је у меч без капитена Милана Борјана који је изостао због репрезентативних обавеза са Канадом, а међу стативама се нашао Зоран Поповић.
Повели су домаћи преко Милана Бојовића већ у осмом минуту, али су гости до паузе успели да изједначе, да би у другом полувремену за само 12 минута постигли чак четири гола на путу ка убедљивом тријумфу.
Лоше отварање сусрета натерало је тренера Звезде Дејана Станковића на муњевиту реакцију у виду две измене до 21. минута. Марка Гобељића и Ришаира Живковића заменили су Милан Гајић и Ел Фарду Бен.
Шок терапија дала је резултат, с обзиром на то да су црвено-бели до 30. минута изједначили голом свог најбољег фудбалера Александра Катаија.
С мирољубих 1:1 отишло се на 15-минутну паузу у Лучанима, али је било јано да је Звезда наоштрена да у наставку дође до читавог плена како би наставила потеру за љутим ривалом који је на врху табеле.
Већ у 53. минуту Младост је морала по други пут да вади лопту из мреже, кобан по домаћина поново је био Катаи. Био је то увод у "блицкриг" Звезде - четири гола у размаку од свега 12 минута.
После Катаија, погодио је у 59. минуту Гелор Канга и то у свом стилу – „пројектилом“, да би се Мирко Иванић само 120 секунди касније такође уписао у стрелце.
У 65. минуту Катаи је стигао да комплетира хет-трик за 13. победу првака Србије из 16 одиграних утакмица уз гол разлику 40:10.
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси (у средини) на дочеку из Лисабона - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
СПОРТ
Мурал за Пиксија /фото/
Српски нападач Александар Митровић прославља гол против Португалије - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
СПОРТ
Митрогол не стаје! /видео/
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
СПОРТ
Човек који је вратио веру у српски фудбал дао ново крупно обећање: „Бићемо и тамо, верујте ми“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала