- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић објаснио шта чека Србију: „Имали смо договор, али наравно – то се није десило“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, јавности је објаснио са каквим изазовима ће се тим који је изабрао суочавати у квалификацијама за Светско првенство које почињу у четвртак.
Пешић је недавно објавио списак играча на које рачуна за први квалификациони прозор који стартује у четвртак 25. новембра утакмицом против Летоније у Београду.
Три дана касније Србија ће играти против Белгије у гостима, али није извесно ко ће од играча бити на располагању селектору.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
СПОРТ
Пешић изненадио првим списком репрезентативаца
„Ми смо у првој рунди са Летонијом и Белгијом, друга је Словачка, а онда нас чека даљи пут. Три најбоље екипе од шест у каснијој групи иду на Светско првенство. Навијачи и Кошаркашки савез Србије би волели да играју најбољи, али то није могуће. С обзиром на то да у квалификацијама не можемо да рачунамо на играче из Евролиге и НБА, тако је како је. Можда није лоше, под условом да победимо. Ако изгубимо – онда не ваља ништа“, навео је Пешић.
Густ календар такмичења је велики проблем за селекторе, Пешић је навео да је то случај и са другим репрезентацијама, не само са Србијом.
„Играчи не одлучују о игрању. Ми смо обавили разговоре са клубовима и са тренерима свих наших кандидата. Оно што треба објаснити је да Евролига игра утакмице 25. и 26. новембра и то што Евролига није променила у свом календару, то је једна страна, али имамо ситуацију да ни националне лиге не желе да мењају календар и да омогуће репрезентацијама да имају најбоље играче.“
Пешић је потом навео примере и истакао да је постојао један договор који је прекршен.
„Милош Теодосић игра у недељу од 21.00 утакмицу италијанског првенства, Црвена звезда у понедељак игра АБА лигу, Огњен Јарамаз игра Бундеслигу и тако даље... У читавој Европи је тако, чак и националне лиге не желе да кажу... Ми смо имали разговоре са АБА лигом и речено нам је да подржавају да се утакмице играју у петак и суботу. Апсолутни договор је био то, да момци имају бар један дан да се одморе да могу да стигну за репрезентацију. Наравно, то се није десило, у понедељак се игра АБА лига... Ето, сви смо за репрезентацију, али кад треба да дође дан да се нешто направи, онда дође извинење... И то није само код нас, то је глобална ситуација. Ја сам дужан да то вама разјасним“, рекао је Пешић.
Како је навео, сви играчи ће се одазвати, осим они који играју 25. и 26. новембра за своје клубове.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала