- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Научио је Алекса, научио и Раде – да ли ће и медији? /видео/

© Фото : АБА лига / Партизан НИС / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић – тренер Партизана
Жељко Обрадовић – тренер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
Пратите нас
Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана, прихватио се великог посла по повратку у свој клуб, можда и највећег у својој богатој каријери, резулатати његових „мера“ се већ виде у тиму, али се, ничим изазван, у његовој сфери деловања појавио и проблем лажних вести.
Обрадовић има велики посао у Партизану, окупио је екипу у којој нема играча старијег од 30 година што значи да је пред њим огроман рад са младим тимом са циљем да се црно-бели врате на стазе старе славе.
Два узастопна пораза, прва у сезони, најпре од Андоре у Еврокупу, а потом и од Црвене звезде у АБА лиги, упалили су први црвени аларм у табору Партизана и навели Обрадовића на жестоке реакције.
У првом реду, на тапету Обрадовића нашао се Алекса Аврамовић, један од најбољих српских плејмејкера у кога легендарни тренер има велико поверење, али и још веће захтеве.
Тренер КК Партизан – Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
СПОРТ
Сва лепота српске кошарке кроз неколико урлика /видео/
Сада већ чувено „урлање“ Обрадовића на тајм-ауту упућено Аврамовићу је дало резултат – његов Чачанин је у дуелу против Будућности заблистао и одиграо утакмицу сезоне са 17 поена, чак шест украдених лопти и пет асистенција.
Дакле, ствари делују и мењају се, Обрадовићеве лекције имају смисла и, срећом, има ко да их чује.
То је био случај и са Радетом Загорцем, без сумње момком који треба да буде лидер актуелне генерације, али се у тој улози помало погубио и чак је у мечу против Лијеткабелиса у Еврокупу остао без капитенске траке.
Жељко Обрадовић и Раде Загорац - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
СПОРТ
Жељков изазов – ко сме да не одговори?
Критика је уродила плодом, Загорац се вратио у екипу против Будућности, вратио је и титулу предводника, што је Обрадовић умео да похвали на конференцији за медије, истакавши да му је драго што су навијачи на прави начин поздравили момка коме је црно-бела боја у срцу.
„Драго ми је да су навијачи дочекали свог капитена Загорца како су га дочекали“, истакао је Обрадовић.
Ипак, ту се Обрадовићев посао, нажалост, не завршава – заправо морао је легендарни тренер да изађе их својих оквира и да се позабави стварима које не улазе у опис његовог посла.
Наиме, после утакмице са Лијеткабелисом готово да нема медија, Спутњик није међу њима, који није пренео „незваничне информације“ да је Обрадовић за дуел са литванском екипом „закуцао“ за клупу Загорца и Родиона Куруца због њиховог наводног физичког сукоба на тренингу.
Вест се проширила кроз српску јавност брзином муње, званичних реакција из клуба, осим твита председника Остоје Мијаиловића није било, али је Обрадовић искористио прилику и на конференцији за медије после дуела са екипом Будућности одржао је лекцију из пристојности.
„Ја не пратим новине и натписе, али истине ради, морам да се огласил и да кажем да је оно што се појавило о сукобу Загорца и Куруца неистина. То може да се преведе у неку другу реч коју нећу да кажем јер ме је срамота. То је апсолутна неистина. Молим оног ко је то објавио да окрене телефон и да пита јер то није вест, то није новинарство. Знате добро шта је то. Ја хоћу да заштитим те људе јер су поштени момци и јер то није истина“, навео је Обрадовић.
Лекција коју треба запамтити и научити из ње – Аврамовић и Загорац своје јесу, а да ли ће српски медији?
Београдска арена током дуела Партизана и Будућности - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
СПОРТ
Партизану припао дерби кола на Јадрану!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала