- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан је открио суперхероја из Србије: „За њега нема граница!“

© Фото : LaPreše via AP/Marco BuccoДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Душан Влаховић маестралним партијама и головима не престаје да привлачи пажњу највећих светских клубова. Панталео Корвино, спортски директор Фиорентине, на чијим излазним вратима је Србин, открио је да је знао када га је доводио из Партизана да има бисер, док је Душанова мајка, према његовим речима, прокоментарисала: „узимаш новог Батистуту“.
Панталео Корвино је осведочени ловац на таленте, човек који има невероватан осећај да „убоде“ играча који ће постати звезда.
Из његовог скаутинга произашле су бројне звезде, од Алберта Ђирлардина, Луке Тонија, Мирка Вучинића, па све до Душана Влаховића и Николе Миленковића.
У разговору за италијанску Газету дело спорт, Корвино је открио како је за 1,5 милиона евра успео да добије трку са далеко већим клубовима, убедивши Влаховићеве родитеље да је Фиренца идеална средина за наставак каријере младог голгтера Партизана.
„На истоку се осећам као код куће, то се посебно односи на Београд. Из Партизана и Црвене звезде узео сам велики број финих играча претходних година. Када сам се заљубио у Николу Миленковића, открио сам и Душана Влаховића који је имао свега 17 година. Изнео сам понуду за обојицу и довео их у Фиорентину, иако је Партизан тражио више новца“, почео је разговор Корвино.
Вредност Душана Влаховића на фудбалском тржишту не престаје да расте, достигла је невероватних 80 милиона евра, што је узимајући у обзир оних плаћених 1,5 милиона евра, небо и земља.
Корвино је наставио да се присећа како су изгледали преговори између њега и Душанових родитеља.
„Одлучујућу улогу имали су његови родитељи са којима сам се састао и причао пре него што су донели коначну одлуку. Добро памтим да смо у хотелу 'Ме' у Милану потписали уговор са његовим оцем и мајком. Она ми је тада кроз осмех поручила: 'Довео си у Фиренцу новог Батистуту', на шта сам јој узвратио: 'Надам се да ће ипак бити Лука Тони'. То је био њен начин да пожели све најбоље клубу и свом сину. Влаховић подсећа на Батистуту по одлучности и храбрости када се нађе испред гола, а на Тонија више личи по реализаторским капацитетима и осећају за гол. Он је рођени голгетер који се и даље комплетира јер је изузетно млад и за њега још нема граница“, закључио је Корвино.
На Аремтио Франкију су очајни што је Србин одбио да потпише нови, богатији уговор, према којем би постао најплаћенији фудбалер у историји клуба, а за то време расте листа заинтересованих клубова који би да доведу Влаховића већ наредног јануара.
Према писању италијанских медија, тренутно је водећи на тој листи најтрофејнији италијански клуб Јувентус, мада у игри су још Атлетико Мадрид, Тотенхем, Манчестер сити, Интер, Арсенал...
Футсалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
СПОРТ
Због вируса је умало дигао руке, али – постао је херој Србије: „Бог и срећа су ме погледали“
Ивајло Петев - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
СПОРТ
Миралем „лумповао“, Бугарин на удару, а навијачи очитали лекцију: Нема више кафана! /видео/
Драган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
СПОРТ
„Војска не може да има лошег генерала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала