- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски робот „Маркер“ не зна за умор: Непрекидно патролира 60 сати без допуне горива /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЕкспериментална мобилна роботозована платформа „Маркер“ на изложби „Дан иновација Министарства одбране Русије“
Експериментална мобилна роботозована платформа „Маркер“ на изложби „Дан иновација Министарства одбране Русије“  - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Роботизована платформа „Маркер“ може непрекидно да патролира одређеним подручјем два и по дана без допуне горива, изјавио је главни конструктор, шеф лабораторије „Андроидна техника“ Алексеј Богданов.

„Платформе су успешно прошле тестирање аутономног кретања у дужем временском периоду на полигону предузећа. 'Маркер' се кретао унапред одређеном рутом 10 сати под различитим осветљењем и у различитим временским условима. Резерве горива које су преостале након експеримента биле би довољне за још 50 сати кретања, што је један од најбољих показатеља аутономности у свету“, рекао је конструктор.

Богданов је навео да „Маркер“ ради на дизел гориво. Малу потрошњу - три литра на 100 километара, обезбеђује савремени хибридни погон и домаћи високоефикасни елетромотор специјално направљен за робота, који додаје још један сат кретања на акумулаторима.
Раније је прес-служба Фонда за перспективна истраживања саопштила да је роботизована платформа „Маркер“ прошла тестирање на космодрому „Восточни“. Робот се кретао потпуно аутоматизовано захваљујући интелигентном систему за технички вид.
„Маркер“ произвела је компанија „Андроидна техника“ заједно са Фондом за перспективна истраживања. Роботизовани систем тежак око три тоне може бити опремљен различитим оружјем.
Тај робот је први пут приказан пред јавношћу у Магнитогорску још 2019. године. Апарат је представљен на полигону за роботске техничке системе и комплексе. Њиме може да се управља путем радија, а може да ради и аутономно.
Роботизовано борбено возило Маркер - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
РУСИЈА
Русија тестирала групу ударних робота „Маркер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала