Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У тужилаштву саслушани запослени у ГО Палила

© Tanjug / RADE PRELICПалата правде у Београду
Палата правде у Београду - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, по допуни кривичне пријаве данас је саслушано 12 осумњичених да су омогућили изградњу илегалних објеката на територији општине Палилула.
Из тужилаштва за Танјуг кажу да су саслушани осумњичени В.Ћ, одговорно лице Палилула због кривичног дела трговина утицајем као и грађевински инспектор ГО Палилула М.Л, којем се на терет ставља помагање у трговину утицајем и злоупотреба службеног положаја.
Због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, испитани су и Ђ.Р., Г.П., Б.Ц. и З.П, а инвеститори С.Х., С.С., М.Б., Т.Д., В.Ж. и Ж.Л., на околности извршења кривичног дела трговина утицајем.
Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду ће спровести даљу истрагу у овом предмету.
Кривичном пријавом биће обухваћена и два бивша одговорна лица ГО Палилула, која су одраније у притвору, док се за једним инвеститором интензивно трага, саопштио је раније данас МУП.
Одговорна лица ГО Палилула терете се да су, од јула 2016. до новембра 2018. године, узимала новац од инвеститора како би утицала на инспекцијске органе и на тај начин им омогућили да нелегално изграде објекте на територији те општине.
Поводом малверзација и злоупотребе положаја да се омогући изградња објеката без грађевинске дозволе, 1. јуна ове године ухапшен је и тадашњи председник ГО Палилула и функционер Српске напредне странке (СНС) Александар Јовичић (34), који је убрзо поднео оставку на функцоју у општини.
Два месеца касније пошто су испитани сви сведоци, Виши суд у Београду укинуо му је притвор и одредио му кућни притвор са електронским надзором (наногицом).
Против њега и још седморо окривљених Више јавно тужилаштво и даље води је истрагу због сумње да су омогућили нелегалне градње у тој општини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала