Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшени инвеститори и службеници СО Палилула у Београду, осумњичени за илегалну градњу

© Sputnik / Кирил Калиников / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су 13 особа због сумње да су малверзацијама омогућили изградњу илегалних објеката на територији општине Палилула.
Ухапшени су В. Ћ. (69), одговорно лице општине Палилула, који се терети за кривично дело трговина утицајем, као и грађевински инспектори М. Л. (59), осумњичен за кривична дела трговина утицајем у помагању и злоупотреба службеног положаја, као и Ђ. Р. (62), Г. П. (52), Б. Ц. (62) и З. П. (52), осумњичени за злоупотребу службеног положаја.
Како је саопштио МУП, ухапшени су и инвеститори С. Х. (40), С. С. (51), М. Б. (71), Т. Д. (48), А. В. (62), В. Ж. (49) и Ж. Л. (42), који се терете за трговину утицајем, преноси Танјуг.
Кривичном пријавом биће обухваћена и два бивша одговорна лица општине Палилула, која су одраније у притвору, док се за једним инвеститором интензивно трага.
Одговорна лица општине Палилула терете се да су, од јула 2016. до новембра 2018. године, узимала новац од инвеститора како би утицала на инспекцијске органе и на тај начин им омогућили да нелегално изграде објекте на територији те општине.
Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала