- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Салета одушевио тројком, од Жељка учи, а од Карија је добио улогу: „Да изгинемо за Србију!“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Алекса Аврамовић, кошаркаш Партизана, са 27 година један је од најискуснијих играча на списку селектора Србије Светислава Пешића и, како је рекао за Спутњик, од легендарног стручњака су и он и остали саиграчи добили улоге за мечеве квалификација за Светско првенство.
У тренутној „гарнитури“ репрезентативаца Аврамовић је један од искуснијих, јер за репрезентацију наступа четврту годину заредом.
Чачанин, који се летос вратио у српску кошарку после боравка у Италији и Шпанији, већ је успео да убележи блистави моменат у дресу репрезентације постигавши тројку за победу против Аустрије пре три године, такође у квалификацијама за Светско првенство.
То се догодило пред очима тадашњег селектора Александра Ђорђевића у његовом дресу са бројем десет, који је обележен управо Салетовим бриљантним тројкама за победе.
Тада је Аврамовић био новајлија у српском тиму, а сада су ствари другачије. Како је рекао за Спутњик, сви у екипи су спремни за задатке које је припремио селектор Светислав Пешић.
„Он нам је дао улоге, рекао нам на којим позицијама да пратимо кретње и у нападу и у одбрани. Генерално, ми смо сви спремни за шта год буде требало да урадимо“, рекао је Аврамовић.
Времена је мало, екипа се окупља у ходу због обавеза у клубовима, али су принципи које Пешић поставља јасни.
„Нису то тешке ствари које ми не можемо да пропратимо, али, свакако, да ли играо ја 'један' или 'два', ми смо сви спремни да изгинемо за Србију“, рекао је Аврамовић.
Момак који је поникао у чачанском Борцу ће у кратком временском периоду имати прилику да сарађује са две живе легенде српске кошарке, са Пешићем у репрезентацији, а са Жељком Обрадовићем у Партизану.
Под командом суграђанина Аврамовић је морао да научи нове лекције, чак да буде и мета већ традиционалних Жељкових урлика, али је све имало своју сврху пошто је већ у наредним утакмицама био један од најбољих играча Партизана и у сјајној форми дочекује повратак у дрес репрезентације Србије.
Тренер КК Партизан – Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
СПОРТ
Сва лепота српске кошарке кроз неколико урлика /видео/
Први меч у квалификацијама за Мундобаскет на програму је у четвртак против Летоније, а Орлови затим три дана касније гостују Белгији.
„Знамо да се свака утакмица у квалификацијама за Светско првенство рачуна. Знамо и да имамо огроман квалитет и велики потенцијал. Фокус нам је пре свега на Летонији, екипи која добро трчи, има добру транзицију, добре шутере...“, истиче 27-годишњак из Чачка и додаје:
„Мислим да је кључна ствар у добром приступу одбрани и мислим да ћемо то сигурно имати. Да ћемо њихове плејмејкере покушати да одстранимо из игре високим пресингом, исто шутере да избацујемо из блокада... Чврстом одбраном ћемо сигурно имати много веће шансе да победимо утакмицу“.
Један од ривала у мечу са Летонијом биће му саиграч из црно-белог дреса, Родион Куруц.
„Он је претио, ми смо фаворити...“, рекао је Аврамовић уз шалу, па наставио: „Позив у националну селекцију свима нама представља велику част. Како је част нама да представљамо Србију, тако је и њему да представља Летонију. Он једва чека да оде тамо, као што смо ми једва чекали да дођемо. И он ће бити силно мотивисан, играће у Београду са жељом да се што боље покаже. Ми морамо да одбранимо домаћи терен, надам се да ће бити пуна хала, а после тога ћемо да размишљамо о Белгији“.
Научио је Алекса, научио и Раде – да ли ће и медији? /видео/
Када један позив промени све
„Ко је луд да на њих не рачуна?“: Пешић открио шта ће бити са Калинићем и Лучићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала