- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски политичар: Уместо што се бринемо чији је Крим, боље да се фокусирамо на Македонију

Пратите нас
Члан ванпарламентарне странке ВМРО БНД Александар Сиди сматра да председник Румен Радев треба да мисли о Македонији, а не о томе чији је Крим.
Радев је прошле недеље током телевизијске дебате уочи другог круга председничких избора назвао Крим руским, након чега је уследила негативна реакција и у Бугарској и у иностранству.
"Бугарски политичари треба да имају храбрости и бране свој став о Македонији. Председнику, уместо што му објашњавају чији је Крим, треба да кажу чија је Македонија. Мени је то много важније. За Бугарску је важно питање чија је Македонија, важно нам је шта се дешава са Бугарима у западним периферијама (већи део тих територија улази у Србију, мањи – у састав Северне Македоније)", написао је Сиди на фејсбуку.
Он је додао да ни Русију, нити САД не брине судбина етничких Бугара који живе у Македонији.
"Брину их само сопствени политички интереси", рекао је политичар.
Он је прокоментарисао и позиве америчких конгресмена да Бугарска да зелено светло за почетак преговора о уласку Северне Македоније у ЕУ.
„Да смо нормална земља, госпођа Мустафа (Херо Мустафа, америчка амбасадорка у Софији) била би позвана у МИП Бугарске и била би јој уручена протестна нота. У дипломатији постоји појам реципроцитет“, изјавио је Сиди.
Румен Радев - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
РЕГИОН
Бугарски посланик навео разлоге зашто сматра да Радев не треба да остане председник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала