- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић за два плана добио подршку у ЕУ

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне ГореПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Премијер Здравко Кривокапић је током састанка од министара европских, односно спољних послова Европске уније, добио подршку за програм економских реформи „Европа сад“ и инвестициони програм “Црна Гора одмах”, саопштено је из Владе Црне Горе.
Кривокапић, је уочи редовног заседања Савета за опште послове (ГАЦ), присуствовао је радном доручку министара ГАЦ-а у организацији аустријске министарке за Европу и Устав Каролине Едтштадлер.
Како је саопштено из Владе Црне Горе, тема сусрета је било упознавање ЕУ министара, у чијој је надлежности проширење, са интензивним активностима које Црна Гора предузима на путу ЕУ интеграција.
Кривокапић је саговорнике информисао о актуелним приликама у Црној Гори, посебно у контексту европских интеграција које су магистрални стратешки и спољнополитички приоритет нове Владе, наведено је у саопштењу.
„Као кредибилна чланица НАТО-а, желимо да позицију у Алијанси употребимо за снажнији политички дијалог на нивоу Европске уније. Влада је одлучна да све расположиве капацитете стави на располагање испуњењу циља, односно пуноправног чланства у Унији. Процес приступања за нас је период рада на унутрашњим реформама и снажењу наших институција. Упркос чињеници да преговори трају девет година, због дефицита политичке воље наших претходника да убрзају процес, ми у Црној Гори имамо веома висок ниво подршке грађана европској интеграцији, а он је порастао за преко 10% након избора нове Владе“, казао је црногорски премијер.
Како се наводи у саопштењу, министри су похвалили напоре црногорске владе у борби против корупције и организованог криминала и поновили да у потпуности подржавају интеграцију Црне Горе у ЕУ.
“Афирмативно је оцењен и пажљив однос Црне Горе када су у питању добросуседски односи и потпуна спољнополитичка усклађеност са спољном и безбедносном политиком ЕУ. На састанку је оцењено да је будућност Западног Балкана у Европској унији, те да и земље кандидати једнако као државе чланице морају дати свој допринос очувању вредности уједињене Европе и даљем снажењу Европске уније”, саопштено је из црногорске владе, преноси РТЦГ.
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Незабиљежен парламентарни случај: Влада без икакве подршке коју нико не смије да сруши
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала