- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси хвалио Роналда па открио: Радо бих се вратио у Барселону

© AFP 2023 / Josep LagoЛионел Меси и Кристијано Роналдо
Лионел Меси и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Лионел Меси у интервјуу за шпанску „Марку“ говорио је о квалитету Кристијана Роналда, као и о Барселони, свом бившем клубу који због финансија пролази тежак период.
Лионел Меси, аргентинска фудбалска легенда, напустио је Барселону у августу и прикључио се француском ПСЖ-у, али се полемика око тога да ли је требало да напусти клуб у којем се прославио и даље води.
Барселона је запала у велику финансијску кризу и договор између клуба и капитена није постигнут.
„Речено ми је да не могу да обновим уговор и да не могу да останем. Не морате тражити више криваца, не морате опет гледати шта се догодило. Остаћу при ономе што су ми рекли.То је мој дом и тамо ћу живети. Ако могу допринети и помоћи клубу радо бих се вратио“, рекао је Меси у интервјуу за шпанску „Марку“.
На клупу Барселоне сео је Ћави Ернандес, Месијев велики пријатељ због чега Аргентинац верује да Каталонци могу да се врате на старе стазе.
„Пријатељи смо, делили смо толико ствари и кад је отишао остали смо у контакту. Не сећам се шта сам му рекао у поруци кад се вратио у Барселону, али честитао сам му на новом кораку и желим му добро. Сигуран сам да ће му јако добро ићи јер зна много. Увек желим најбоље Барселони. Њихов сам навијач, иако не играм тамо. Ситуација у Барселони ме растужује, желим им све најбоље“, истакао је Меси.
Ове сезоне није одјекнуо само Месијев трансфер већ и одлазак Кристијана Роналда из Јувентуса. Славни Португалац вратио се у Манчестер јунајтед, клуб у којем се највише прославио, а некада његов велики ривал из Ла Лиге хвалио је Кристијанову невероватну игру.
Кристијано се адаптирао на импресиван начин. Познавао је клуб и раније и то му је сигурно помогло. Велики играч, који доноси додатни квалитет. Јасно је да тренутно екипа није на нивоу који су сви очекивали. Имају страшне појединце. Међутим, треба бити стрпљив. Тек је децембар, видећемо шта ће бити на крају сезоне“, прокоментарисао је Меси.
Роналдо је 2018. године напустио Реал Мадрид, а до тада су љубитељи фудбала сусрет Барселоне и „краљевског клуба“ чекали као празник је су на терену један против другог играла двојица великана.
„Прошло је доста времена од када се не такмичимо у истој лиги. Борили смо се обојица пре свега да наши клубови побеђују. Знам да су навијачи једва чекали те мечеве. То су дивне успомене које ће сигурно ући у историју фудбала“, закључио је Лионел Меси.
Аргентинац је у дресу француског клуба до сада дао четири гола на укупно девет утакмица.
Валери Карпин - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
СПОРТ
Русија не дâ своју легенду: „Не свиђа ми се то што је рекао“
Агент - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
СПОРТ
Шокантно откриће – бивши агент ЦИА „шпијунирао“ за Катар: „Користио је налоге са женским именима“
Дејан Османовић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
Како се веселио „татко на фудбал“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала