- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Дејства НАТО-а на границама Русије диктира потребу за повећањем борбене готовости

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Растућа активност НАТО-а у близини руских граница диктира потребу за одржавањем борбене готовости нуклеарних снага, повећањем потенцијала снага за ненуклеарно обуздавање, укључујући опремање високопрецизним оружјем и ефикасним средствима за уништавање, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
„Тешка војно-политичка ситуација у свету и појачана активност земаља НАТО-а у близини руских граница диктирају потребу за даљим квалитативним развојем Оружаних снага“, прецизирао је он на седници колегијума Министарства.
Међу приоритетима развоја Оружаних снага Шојгу је навео „повећање њихове борбене ефикасности, одржавање борбене готовости нуклеарних снага и јачање потенцијала снага за ненуклеарно обуздавање“.
„Данас ћемо чути како се ови задаци решавају у погледу опремања високопрецизним наоружањем, ефикасним средствима за уништавање и савременим наоружањем и опремом“, додао је министар.

Пандемија није омела планове

Вирус корона и раст цена сировина није омео планове за опремање војске и морнарице најновијим моделима борбене технике, истакао је министар.
И поред ограничења због вируса корона, поскупљења сировина и материјала, успели смо да остваримо планиране показатеље за развој система наоружања војске и флоте. У оквиру реализације Државног програма наоружања од 2018. до 2020. године трупама је испоручено више од 20 хиљада комада основног наоружања, око два милиона јединица технике и пратеће опреме, као и око шест стотина хиљада муниције и наоружања“, саопштио је Шојгу.
Према његовим речима, на данашњој седници биће речи о резултатима спровођења актуелног Државног програма наоружања и предлозима за формирање нацрта државне одбрамбене наруџбине за 2022. и за плански период 2023-2024. године.
Војне вежбе НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
РУСИЈА
Захарова: НАТО вештачки ствара тензије у близини руских граница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала