- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Надлежни открили важан детаљ о изгорелом аутобусу, агенцији одузета дозвола за рад

© AFP 2023 / DIMITAR KYOSEMARLIEVИзгорео аутобус у Бугарској
Изгорео аутобус у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Аутобус у власништву „Беса Транс БТБ" који је изгорео у Бугарској није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза ,па је овом предузећу одузета дозвола за рад, саопштено је у среду из Министарства саобраћаја и веза Северне Македоније.
Како је наведено, аутобус регистарских ознака СК-0884-БА у власништву предузећа „Беса Транс БТБ" који је изгорео у Бугарској на ауто-путу "Струма," у несрећи у којој је погинуло 45 македонских држављана, а седам њих повређено, није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза путника, преноси МИА.
У саопштењу се истиче да возило не постоји ни у електронској евиденцији издатих дозвола за обављање унутрашњег или међународног превоза путника које води Министарство саобраћаја и веза.
Додаје се да су регистрована три лиценцирана возила компаније "Беса транс БТБ", али да изгорелог аутобуса нема међу регистрованим возилима.
„У складу са Законом о друмском саобраћају и због недостатака које је утврдило Министарство саобраћаја и веза, а у циљу спречавања било каквог другог поступања фирме која би могла да подстакне негативне последице, фирма „Беса Транс БТБ" се одузима дозвола за рад, односно забрањује обављање делатности", наводи се у саопштењу македонског министарства.
Из Министарства истичу и да је Влада на прошлој седници обавезала Инспекторат да изврши ванредну контролу у предузећу "Беса транс", пренео је Танјуг.
Кола хитне помоћи, трагедија у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
РЕГИОН
Откривени нови детаљи о аутобуској несрећи у Бугарској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала