- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Снег и Флора би да укоче „парни ваљак“ – Станојевић: „Знамо шта је наш циљ“

© Фото : ФК Партизан / Miroslav TodorovicФудбалери ФК Партизан
Фудбалери ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
Пратите нас
Партизан гази према плану и програму, последња у низу страдала је Војводина (4;1), а сада је време за европско гостовање Флори у Талину (16.30). Снег је дочекао црно-беле, док данас читав дан пада киша па је јасно да ће терен бити један од противника Станојевићеве чете која жели тријумфом да обезбеди европско пролеће у Лиги конференција.
Рутински је Партизан преслишао Флору у Хумској (2:0), али сада у петом колу Лиге конференција биће то један потпуно другачији сусрет. Пре свега јер су Естонци код куће и у гостима „небо и земља“, а у прилог им иде и чињеница да ће бити јачи за најбољег играча Рауна Сапинена.
Снег, киша и зима биће велики противник српском вицешампиону који је упркос свему наведеном у Талин стигао само с једним циљем – да победи. То потврђују и речи тренера Александра Станојевића.
„Мислим да ће бити потпуно другачија утакмица од оне у Београду, јер они код куће играју на потпуно другачији начин. Што се нас тиче, ако желимо у наредну рунду морамо да победимо. Сада ће играти са најбољим играче, Рауном Сапиненом, што ће бити највећа разлика у односу на прву утакмицу. Верујем да ће дешавања на терену бити налик онима из прве утакмице у Београду, надам се да ћемо контролисати утакмицу“, изјавио је Сале Станојевић.
Са шефом стручног штаба сложио се и дефанзивац Немања Милетић који је поручио да је екипа свесна свега што је очекује.
„Иако је у Естонији пао снег неће бити проблема јер је терен на Флорином стадиону одлично припремљен. Очекујем да ће Флора бити офанзивнија него у Београду, у тим се враћа најбољи стрелац Сапинен и морамо бити опрезни од првог минута уколико желимо победу“, додао је Милетић.
Партизан ће по свему судећи у Талину истрчати на терен у формацији 4-2-3-1. Александар Поповић је задужен за одбрану гол, а испред њега би квартет требало да чине: Александар Миљковић, Немања Милетић, Синиша Саничанин, Слободан Урошевић – Александар Шћекић, Саша Здјелар - Александар Лутовац или Немања Јовић, Данило Пантић, Квинси Мениг – Рикардо Гомеш.
Станојевић је и те како опрезан и не дозвољава својим фудбалерима ни једног тренутка да потцене ривала који има свега два бода, док су црно-бели на коти седам и у случају тријумфа и математички ће обезбедити пролаз у нокаут фазу Лиге конференција.
Првопласирани Гент има 10 бодова и највеће изгледа да се директно пласира у осмину финала, док другопласирани иде у шеснаестину финала.
Standings provided by SofaScore LiveScore
„Флора је искусна екипа, са искусним играчима који имају у ногама доста европских утакмица. Играју са једним балансом у тиму и у сваком тренутку врло добро знају шта хоће. Никада не губе главу, у ком год правду да иде утакмица, увек форсирају идентичан начин игре“, апострофирао је Станојевић.
Домагој Вида - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Хрват се руковао са Србином и није био свестан каквим увредама га „части“ коментатор /видео/
Јошуа Кимих - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
СПОРТ
Откривамо шта стоји иза антиваксерског хаоса у „поносу Немачке“
Детаљ са утакмице Спартак Москва – Наполи - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
СПОРТ
Москва „прогутала“ Наполи – али то није оно што је обележило утакмицу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала