- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола је остварио сан: „Моја срећа је комплетна – играм за Србију у тиму са Новаком“

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке
Новак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Од својих снова никада не треба одустати. Упорност, рад и жеља чине чуда, доносе резултате о којима сањамо, а доказ тога је и најбољи тенисер Србије у дубл конкуренцији, 36. на АТП листи Никола Ћаћић који ће у олимпијском граду Инсбруку дебитовати за Дејвис куп селекцију Србије.
Тренутно 36. дубл играч планете ће уолимпијском граду Инсбруку дебитовати за Дејвис куп селекцију Србије.
„Путеви ка врху су различити, али оно што им је заједничко, исто, то је тај рад, вера у себе. Тенис је мој живот, моја професија, градио сам је и градим стрпљиво. Ништа не долази преко ноћи и ако себи задаш задатак, ако не извучеш максимум максимума да га решиш онда неће ни стићи до циља. Имам задатак, радим на њему дуго и што је најважније константно напредујем и уживам у позиву који сам изабрао. Доживећу и деби у Дејвис куп селекцији Србије што ми је одувек био највећи сан, још од јуниорских дана. Одувек сам се дружио, тренирао, играо са нашим тенисерима који су нас поносно представљали у овом такмичењу и који су учинили да наша селекција буде светска сила. Моја срећа је сада комплетна, јер бити део оваквог тима професионалаца на челу са Новаком то нема цену. Даћу све од себе да мој деби буде са максималним победничким исходом“, истиче Ћаћић.
Новак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Ћаћић за Спутњик: Од Србије и Ђоковића до Буенос Ајреса и 39. титуле
Ћаћић је најбољи ранг забележио 8. новембра 2021. када је био на 35. месту АТП листе. У досадашњој каријери освојио је три титуле у дублу на АТП туру, четири у дублу на АТП челенџер туру, као и пет у синглу и 32 у дублу на ИТФ фјучерс турнирима. Био је део репрезентације Србије која је освојила АТП куп 2020. године у Аустралији.
„Најлепши тренутак моје досадашње каријере је био управо тај када смо освојили АТП куп. Тек када тако нешто доживиш, схватиш да и наш спорт који је индивидуални, у коме се боримо током целе године за лични успех, највећу срећу и задовљство, понос, радост долази када играш за своју земљу, када си део тима, када играмо тимски за исти циљ, за свој народ, то је круна нашег рада“, каже Ћаћић.
Србију у Инсбруку чекају сигурна два меча, групна фаза финалног такмичења Дејвис купа 2021. у оквиру које ће наша земља 26. новембра изаћи на мегдан Аустрији, 26. новембра Немачкој.
„Познајемо све играче противничких екипа. Са већином смо играли. Добро смо тренирали последњих пет дана, спремни смо за мечеве и верујем у нашу апсолутну победу“, закључио је први дубл рекет Србије Никола Ћаћић.
„Идемо“, портрет од лоптица, а затим конференција: „За Србију увек најбоље“ /видео/
Негативна увертира за дуел – атак на Ђоковића: „Новаков потез је дно дна“
Швеђанин верује – Ђоковића се више не плаше
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала