- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудо у Људском врту – Енглези су на коленима: „Ово је срамота“ /фото, видео/

© AP PhotoМура Хари Кејн
Мура Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Најлепша фудбалска прича ове недеље испричана је у Људском врту где је мала Мура пред својим навијачима бацила на колена велики Тотенхем. Енглези су у Словенију дошли као изразити фаворити, а кући су отишли погнутих глава, док Словенци славе чудо и победу резултатом 2:1 у Лиги конференција.
Чуда су у фудбалу, баш као и животу, могућа. То је свима јасно, али је тријумф Муре, „тешке“ тек нешто више од седам и по милиона евра, колико кошта просечан фудбалер лондонског Тотенхема, док о Кејну чија је вредност око 120 милиона евра на фудбалсокм тржишту да не причамо, раван сензацији.
И кладионице су унапред отписале, чини се и понизиле Муру са квотом 23, док је на Тотенхем победа износила свега 1,20.
Али у фудбалу не играју квоте, играју играчи, а Мурини имају велико срце у шта су се уверили Антонио Конте и његови (м)ученици.
Чак је опрезни Италијан од првог минута послао на терен прву звезду Харија Кејна, али ни то није помогло. Чудо на стадиону Људски врт најављено је већ у 11. минуту када је Томи Хорват упутио сјајан ударац са ивице шеснаестерца и погодио саме рашље Голинијевог гола.
Услеио је нови проблем за Тотенхем – искључење Рајана Сесењона због два жута картона већ у 32. минуту.
Ипак, и бројчано слабији Енглези успевали су да парирају ривалу и да дођу до изједначења након што је, управо Кејн, рутински „боцнуо“ голмана Обрадовића на асистенцију Лукаса Муре – 1:1.
Чинило се да ће Мура и Тотенхем поделити бодове у марибору у петом колу Групе Г Лиге конференција и да ће то бити први бод за Словенце. Ипак, то се на крају није догодило јер је резервиста Амадеј Мароша успео да умакне одбрани „певаца“ и да у 93. минуту шокира Тотенхем.
Уз доста среће је погодио мрежу и донео невероватно славље ратоборним Словенцима који су бацили на колена Контеове плаћенике и клуб који према процени „трансфермаркта“ кошта чак 695 милиона евра.
Колико је заправо пораз Тотенхема срамота за клуб такве репутације, можда и најбоље описује речи Џејмија О'Харе, бившег везисте тима из Лондона.
„Ови играчи су срамота“, грмео је скромни играч средине терена О'Хара после шокантног пораза у студију где се нашао у улози стручног консултанта.
И док Словенија слави чудо режирано у Људском врту, Енглезима које води Италијан остаје да ставе прст на чело и запитају се где су тачно погрешили и због чега још нису изборили европско пролеће, већ ће против Рена у последњем колу морати да решавају то питање.
Фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Процурео снимак како Роналдо вређа саиграче – само један му се супротставио /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Српски бисер добио огромну награду за блиставе партије – сада је Србија на потезу! /фото, видео/
Српски тренер Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Шефилдова двострука игра – Србин то није заслужио!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала