- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шефилдова двострука игра – Србин то није заслужио!

© AP Photo / GEOFF CADDICKСрпски тренер Славиша Јокановић
Српски тренер Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Српски стручњак Славиша Јокановић смењен је са места тренера Шефилд јунајтеда, а на његово место постављен је Пол Хекингботом.
Поменути Пол и те како је битан у читавој причи и судбини која се догодила Србину. О чему се заправо ради?
Када је легенда Партизана и експерт за Чемпионшип Славиша Јокановић у мају ове године преузео Шефилд јунајтед, клуб је још тада, наводно, понудио посао Полу Хекингботому, али се он двоумио да ли да прихвати.
И док је он размишљао, управа клуба је буквално у суседној просторији, бар према тврдњама појединих инсајдера, договорила посао са Србином и његовим сарадницима.
То је потврдио и власник клуба Јусуф Ђансиракуза на конференцији за медије након што је смењен Јокановић и на његово место постављен Пол.
„Пол је разматран и када смо ангажовали Слава (Славишу Јокановића), али смо тада сматрали да је Слав најбоље решење. Не мислим да смо тада донели погрешну одлуку. Била је исправна у то време, али мислим да је данашња одлука исправна у овом тренутку“, рекао је Ђансиракуза.
Подсетимо, Славиша Јокановић је пре само неколико дана у последњем Шефилдовом мечу победио земљака Вељка Пауновића на Мадејски стадиону (1:0), али су челници Шефилда вероватно већ тада спремили гиљотину за Србина, припремајући терен за Пола Хекингботома.
„Радујемо се што ћемо кренути у нову еру са Полом на челу. Он поседује лидерске особине и фудбалске вештине које су неопходне за вођење тима. Дели наше вредности и интересовања, а поседује амбицију и одлучност да извуче максимум из нашег тима“, поручио је први човек Шефилда.
Јокановић је тако окончао и трећи мандат у Чемпионшипу, где је показао врхунске особине и менаџерске и људске, с обзиром на то да је успео Вотфорд и Фулам да уведе у Премијер лигу, после чега су му Енглези експресно проналазили замене, не ценећи довољно сав труд, знање и зној који је уложио на том путу ка огромном успеху.
Славиша је напустио Шефилд јунајтед са учинком од шест победа уз пет ремија и осам пораза, те се клуб после 19 кола налази на 16. позицији Чемпионшипа са 23 освојена бода.
Клуб је у саопштењу објавио да Хекингботом већ од петка преузима тим, пошто је потписана сарадња до краја сезоне 2025/26.
Дијего Марадона, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Глад је створила дух револуције који је јачи и од смрти
ФК Црвена звезда – детаљ са утакмице против Војводине у Суперлиги Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
„Ракета“ Иванића довела Звезду пред циљ, али – све се компликује због Браге!
Фудбалери Партизана током утакмице са Флором у Лиги конференција - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Очајни Партизан оставио бодове на Балтику!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала