- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је упала у неочекивану драму – све се ломи у „каменолому“, али и у Бугарској

© AFP 2023 / FRANCOIS XAVIER MARITСтадион Браге
Стадион Браге - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде су урадили свој посао у петом колу групне фазе Лиге Европе и савладали Лудогорец минималним резултатом, али је драму у Групи Ф донела Брага, поразом од Митјиланда у гостима.
Португалска екипа је била фаворит, али је поражена у драматичној завршници резултатом 3:2.
Одлучујући гол је „пао“ после пенала у 93. минуту и тиме је Митјиланд остварио тријумф стигавши до осмог бода у такмичењу.
Тиме је данска екипа себе задржала у игри за пролаз даље, што не би био случај да је Брага победила – португалска екипа би заједно са Звездом имала по десет поена пред последње коло, док би Митјиланд био трећи са пет.
Сада су ствари доведене до тачке усијања, Звезда је прва са десет бодова и игра у последњем колу 9. децембра против Браге, на чувеном стадиону надимка „каменолом“.
Брага после пораза у Данској има девет поена, док Митјиланд има осам и за крај ће се састати са Лудогорецом који је досад уписао свега један.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Како је дошло до хаоса?

Звезда би све проблеме решила и са прве позиције директно у осмину финала Лиге Европе отишла када би остварила победу у Португалији и апсолутно је не би занимао било какав исход друге утакмице јер би била убедљива са 13 освојених бодова.
Реми, пак, оставља простор за калкулације – Звезда би имала 11 поена и морала да се нада да Митјиланд не победи Лудогорец у Бугарској јер би ако се то деси Звезда пала на друго место и морала би да се кроз шеснаестину финала бори за осмину.
Још горе од свега, евентуални пораз од Браге, уз победу Митјиланда, Звезду би „бацио“ на треће место и послао у Лигу конференција, што свакако не би задовољило никога коме је црвено-бела боја на срцу, имајући у виду актуелно стање на табели.

Шта се десило у Данској?

Митјиланд је на домаћем терену веома неугодан и са тиме се Брага суочила већ у другом минуту када је примила први гол.
Изједначење је стигло у 43, али је свега три минута игре у наставку било довољно да се предност опет врати на конто домаћина.
Деловало је у 88. минуту да је Брага на прагу да освоји десети поен и остави Митјиланд на пет, те да га елиминише из калкулација, али су се домаћи чудесно вратили и голом из пенала у 93. минуту су остварили огромну победу на свом стадиону у Хернингу.
Реакција тренера Звезде Дејана Станковића на информацију о голу довољно говори...
Последње коло Лиге Европе је заказано за 9. децембар – Звезда путује у Португалију, а Митјиланд у Бугарску, за коначно решење драме у Групи Ф.
ФК Црвена звезда – детаљ са утакмице против Војводине у Суперлиги Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
„Ракета“ Иванића довела Звезду пред циљ, али – све се компликује због Браге!
Мирко Иванић, ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Теледириговани пројектил Звездиног мајстора – за шпице! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала