Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић председник СНС-а до избора, изабрани нови потпредседници /фото/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICИзборна скупштина Српске напредне странке
Изборна скупштина Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
Пратите нас
Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника СНС-а, казала је од данас потпредседница те странке Ана Брнабић.
Како је навела након завршене пете изборне скупштине СНС-а, пронашли су компромисно решење које подразумева да Вучић предводи СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника СНС-а.
"Једногласна одлука свих чланова СНС, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника СНС-а. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника СНС-а, па смо постигли компримисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води СНС до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе", казала је Брнабићева.
© Tanjug / TARA RADOVANOVICИзборна скупштина Српске напредне странке
Изборна скупштина Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
Изборна скупштина Српске напредне странке
Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће, како је најавила Брнабићева, имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и председника и заменика председника странке.
На данашњој скупштини, како је казала Брнабићева, усвојено је 10 начела политичког деловања СНС-а, Извештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за председника Извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове Председништва странке.
Нови потпредседници СНС-а, како је рекла, су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.
Брнабићева каже да је данас изабрано мање од 100 чланова Председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова Председништва жене.
"Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва СНС-а, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник СНС-а Алексндар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера", навела је, пренео је Танјуг.
У том смисли истакла је и да је један од потпредседника странке млада Невена Ђурић, којој су на предлог Александра Вучића дали пуно поверење да, како каже, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да пример како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала