- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велико срце Руса – за Србе

© AP Photo / Elise AmendolaАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
Пратите нас
Тениска репрезентација Русије у недељу увече не само да се пласирала у четвртфинале Дејвис купа и тиме директно послала Србију у исто, већ је то урадила иако апсолутно није морала.
Мало ко је очекивао да ће цела српска спортска јавност у недељу увече очима бити уперена на дешавања у Мадриду, где су тенис играли – Русија и Шпанија.
Након хаотичног дана у којем је Србија помно пратила практично сваки меч, иако није играла, калкулације (којима смо се бавили од раног јутра) су у вечерњим сатима рекле своје – Србији је била потребна победа Руса над Шпанцима, а Русима – није!
Након велике драме, дубл који су чинили Карацев и Рубљов је Србију послао у четвртфинале Дејвис купа, после преокрета над Гранољерсом и Лопесом – 4:6, 6:2, 6:4.
Колико год то чудно звучало...

Шта се све десило у недељу?

Прва нада наше репрезентација умрла је када је Казахстан рабио Канаду и тиме послао Шведску на прво место поретка другопласираних.
Друга нада ишчезла је када су Аустријанци поклекли против Немаца након добијеног првог сингла и изгубили оба наредна меча, пославши Панцере на прво место наше групе.
На срећу, Американци су веома брзо изгубили два сета и остали без икаквих шанси да буду бољи од Србије – а, онда...
Пораз Рубљова од Лопеса дошао је неочекивано, а када се видело да ће Медведев лако изаћи на крај са Карењо-Бустом, све је било јасно.
Шпанија је са било каквом победом ишла даље, док је Русима за пролаз било потребно да према једним калкулацијама освоје три, а према другим само један гем у целом мечу.

Руси рекли „не“ калклулацијама

То су Рубљов и Карацев, испоставиће се хероји Србије, урадили без икаквих проблема и своју селекцију послали у четвртфинале Дејвис купа.
И остали без икаквих мотива да пруже максималан отпор Шпанцима, рекло би се?
Након тог чина Руси су могли и да калкулишу. Победа их је водила на Шведску у четвртфиналу и победника дуела Британија – Немачка у полуфиналу, а пораз на Казахстан у четвртфиналу и победника дуела Италија – Хрватска у полуфиналу.
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
СПОРТ
Српско-руска љубав
Један од фактора због којих су се Аслан и Андреј борили до самог краја вероватно је био и тај што им је жреб у случају победе био нешто лакши од оног у случају пораза.
Ипак, комотно су могли да испоштују протокол и само одраде посао, поготово након што је шпански пар освојио први сет са 6:4.
Али, то није било у плану 28-годишњака из Владикавказа и 24-годишњака из Москве.
„Хвала свима који су дошли да подрже Шпанију“, рекао је после меча Карацев и јасно уперио прстом у навијаче који су дефинитивно мотивисали Русе да одиграју стопроцентно посвећено до самог краја – и победе.
Шта год да је разлог, тениска репрезентација Србије може само да се захвали Русима на победи која их је директно одвела у нокаут фазу.

Четвртфинале

Занимљиво је да је овакав сплет околности Русе и Србе сврстао на супротне крајеве жреба, па се те две репрезентације не могу састати пре потенцијалног финала.
Такође је добро што ће и једни и други играти у Мадриду своје четвртфиналне дуеле, за разлику од преостала два, пошто ће се у престоници Шпаније играти и полуфинале и финале.
Што се противника тиче, и Русија и Србија су велики фаворити против Шведске, односно Казахстана, док се у осталим четвртфиналима очекују веома неизвестан дуел Британаца и Немаца, уз потенцијални спектакл Италије и Хрватске.
Ово су сви парови четвртфинала:
29. новембар, Торино: Италија – Хрватска
30. новембар, Инсбрук: Немачка – Велика Британија
1. децембар, Мадрид: Србија – Казахстан
2. децембар, Мадрид: Русија – Шведска
Новак, Срђан и Дијана Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СПОРТ
Срђан Ђоковић: Дали су себи за право да га прозивају, Новак вероватно неће играти под уценама
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СПОРТ
Једна грешка је у Новаку пробудила „звер“ /видео/
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
СПОРТ
Новак: Пише се о томе колико зарађујемо, а реалност је потпуно другачија /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала