- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Генерал Бундесвера на челу немачког кризног штаба

© REUTERS / Michael KappelerВојници немачког Бундесвера
Војници немачког Бундесвера - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
Пратите нас
Будућа немачка влада формираће кризни штаб за сузбијање пандемије, а на његовом челу бити генерал Бундесвера.
"На челу кризног штаба биће један немачки генерал", објавио је на "Твитеру" Кристијан Линднер, председник Либерала и будући савезни министар финансија.
Према информацијама листа Зидојче цајтунг, ради се о генерал-мајору Карстену Бројеру. Он је од 2018. године на челу заповедништва за територијалне задатке немачке војске Бундесвер, које је задужено за сарадњу војних снага с цивилним организацијама.
Од избијања пандемије корона вируса у Немачкој, кажу упућени, 56-годишњи генерал остварио је изванредне резултате", пре свега када је реч о удовољавању захтевима за помоћ који су у одређеним периодима масовно стизали Бундесверу, преноси РТС.
Почетком 2020. године немачка министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер (ЦДУ) формирала је у оквиру Бундесвера контингент за пружање помоћи у сузбијању пандемије. Она је тај контингент задржала и током лета, у време када су многи сматрали да би га требало распустити јер се ситуација тада тренутно смирила.
Занимљиво је да је још један генерал-мајор већ више од годину дана укључен у борбу против короне.
Реч је о лекару главног штаба Ханс-Улриху Холтерму (57), који је пре тога био управник војне болнице у Улму. Он од марта 2020. води одељење под именом "Заштита здравља, здравствена сигурност, одрживост", које је тада основано у склопу савезног Министарства здравља. То тело је, између осталог, задужено за свакодневне извештаје о стању пандемије.
Пандемија - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
СВЕТ
Немачки епидемиолог: Омикрон је можда божићни поклон, могао би да убрза крај пандемије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала