- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривамо: Шта се дешавало „иза позорнице“ док је Русија спасавала Србију

© Фото : ТСС/Неда МилетићСрпски тенисер Никола Ћаћић током Дејвис купа 2021.
Српски тенисер Никола Ћаћић током Дејвис купа 2021. - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
Пратите нас
Српски тенисер Никола Ћаћић у интервјуу за Спутњик је открио дешавања у тиму Србије током меча Русије и Шпаније, који је директно утицао на пласман наше репрезентације у четвртфинале Дејвис купа.
Србија је у суботу увече изгубила од Немачке и тиме значајно закомпликовала своју ситуацију, па се у недељу, дану током којег наша екипа није играла, створило неколико сценарија који су изабранике Виктора Троицког водили у четвртфинале.
Шансе су постојале, али нису биле велике...
„Кад смо изгубили од Немачке нисмо се много надали, било је много опција и једноставно смо рекли да смо имали своју шансу, а сад зависимо од других и од фактора среће“, објашњава Ћаћић за Спутњик.
Наш најбољи дубл играч открива како је прошао дан за њега и остатак Дејвис куп екипе.
„Опустили смо се тај дан – играли смо фудбал, ишли да се грудвамо, било је јако лепо, били смо и у спа-центру, купали се... Кад су кренули ти мечеви, неки су нам ишли на руку, неки и нису, па су кренуле калкулације, све до последњег меча и тог дубла Русије и Шпаније“.
Колико су у једном тренутку мале шансе биле да Србија прође у четвртфинале говори то да је Русима у дублу за пролаз било довољно да освоје један једини гем.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СПОРТ
Велико срце Руса – за Србе
Карацев и Рубљов су експресно обезбедили пролаз, а онда изгубили први сет. У том тренутку практично нису имали ниједан битан мотив да покушају да направе преокрет...
„Само 6:0, 6:0 би избацило Русију. И ми смо гледали да ли ће они калкулисати да ли ће бити први или други у групи, шта им је боље, да избаце нас можда... Сви смо се окупили да гледамо и кад су Шпанци добили први сет, Новак је рекао: 'Момци, чујемо се ујутру, да идемо за Београд'. Отишао је у собу јер верујем да није могао да гледа и да испрати са свима нама, а када се ушло у трећи сет Руси су почели да играју јако добро, па се онда вратио и славили смо, па, као да смо освојили (Дејвис куп)“, присећа се Ћаћић и наставља:
„Ми свакако нисмо губили наду, верујем да није ни Ноле, али је хтео да меч гледа у миру. Сви заједно смо навијали, а Руси су одиграли невероватно, стварно невероватан меч. Свака част Русима што нису калкулисали, него су одиграли до краја свој меч и победили. Ретко у нашем спорту твој пролаз зависи од других и онда кад је екипни спорт у питању нама је то страно, али, опет, кад смо сви заједно, онда смо у истом кошу, позитивно или негативно. У једном моменту смо били већ кући, а сада одједном имамо шансу да урадимо и нешто више“.
Руси су после победе добили наклон не само од навијача, већ и од Дејвис куп тима Србије.
Медведев је говорио о томе да га Ђоковић части вечером, а по доласку у Мадрид, где обе репрезентације настављају учешће на турниру, виђено је и дружење између тренинга.
Дуци и Ноле су срели Медведева, ја сам имао тренинг након тога, тако да нисам присуствовао томе, али видео сам на сликама да су се срели. Ми смо сви добри са Русима, тако да смо се шалили са њима и одмах по нашем доласку у Мадрид. Мало смо им скандирали: 'Русија, Русија'. Било је симпатично, а њима је било драго што су нам на неки начин помогли и избацили Шпанце... И то усред Мадрида“, прича нам тридесетогодишњи Ћаћић.
Виктор Троицки, Данил Медведев, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СПОРТ
Урнебесна фотографија Медведева са српским тенисерима: „Свим срцем смо навијали за браћу Русе“
Након поновног проживљавања судбоносног дана у Инсбруку, вратили смо филм на суботу, када је Ћаћић добио прилику да са Ђоковићем обезбеди прво место у групи.
Нажалост, бољи су били Немци Кравиц и Мис после велике драме у трећем сету, а наш најбољи дубл играч открива како је дошло до тога да са Новаком игра он, а не Крајиновић, који је био првобитно пријављен.
„Утиче доста фактора на то. Прво који ће бити резултат након синглова, има и то како се играчи осећају. Да ли је неко спреман тог дана, да ли се осећа добро или не... У неку руку имамо доста опција за дубл, али са друге стране је хендикеп што немамо неки стандардни дубл који може да се уигра. Доста зависи од тога, јер сам ја једини који игра само дубл, а некад је тешко укомбиновати играча који игра само дубл са 'синглашем', некад је лакше да играју двојица која играју сингл. Ноле и Филип су играли неколико мечева заједно, а ја сам с Нолетом сада играо други пут“.
Никола је први пут са Новаком играо раније ове године на АТП купу, када је у интервјуу за Спутњик говорио о утисцима истог. Сада је, како каже, било доста опуштеније за њега.
„Јесте, сад је било доста лакше. Имали смо више времена за припрему, док на АТП купу нисмо, а и другачији је систем такмичења. Имали времена да се уиграмо, тренирали смо неколико дана, а и јуче смо одрадили мало дубл тренинг, ја сам играо с Нолетом. Било је доста лакше, мањи је био притисак и доста ми је то помогло што сам дан раније одиграо један меч са Филипом. Ту нисам играо сјајно, али доста ми је помогло за сутрадан, где сам играо доста добро, али, ето... Несрећне околности пред крај меча...“, објашњава момак рођен у Бањалуци.
Ћаћић ће нову прилику да заблиста у пару са Ђоковићем имати у среду, уколико га на коначни списак стави селектор Троицки, када Србија од 16.00 игра четвртфинале против Казахстана, који је у групној фази надиграо Шведску и Канаду.
Фаворити смо на папиру. Кукушкин није у форми, није много играо ове године, Бублик зна да изненади, али игра против Нолета. Дејвис куп је у питању, свако сваког може да добије овде. Има публике, биће наших навијача, то ће нам сигурно значити. Ја мислим да имамо велике шансе да прођемо и да ћемо оправдати улогу фаворита“, подвукао је Ћаћић разговор за Спутњик.
„Браћа Руси су нам помогли“: Србија тренирала пред Казахстан /видео/
Ђоковић: Што се каже – има Бога! /видео/
Аларм – Ђоковићу потенцијално угрожена наредна сезона?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала