- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиње спремно чекају Светско првенство – ривал ће бити и Русија

© Фото : Рукометни савез Србије / Ивица ВеселиновРукометашице Србије
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Женска рукометна репрезентација Србије у петак (20.30) почиње учешће на Светском првенству у Шпанији, утакмицом против Пољске, коју селектор Урош Брегар добро познаје.
Српске репрезентативке су смештене у Валенсији, а после дуела са Пољском следе им мечеви са Камеруном и Русијом, а три најбоље екипе иду у наставак такмичења.
Селектор Урош Брегар са зебњом дочекује почетак турнира јер није сигуран да ли ће имати целу екипу на располагању.
„У Србији смо имали два контролна меча против Северне Македоније, како бих видео ко је у каквој такмичарској форми. Још је под знаком питања наступ Јоване Ковачевић и Кристине Лишчевић. Урадићемо још неке контролне тестове за њих и онда ћемо направити екипу за сутрашњу утакмицу“, рекао је Брегар.
Због кадровских проблема, накнадно је позвао и Александру Вукајловић, па је у Шпанију отпутовало 19 девојака.
„Добро је да изгледамо као колектив, то је веома битно, а ја као тренер више волим радну атмосферу. Свеукупна атмосфера на овим припремама је баш позитивна, како и треба да изгледа и идемо са добром енергијом у утакмицу са Пољском. Њихова екипа је висока и крупна, трче добро полуконтре. Оно што првенствено треба да одиграмо је добра и агресивна одбрана и морају да се зауставе Кобилинска и Биздра. Биздра је срце екипе, мотор, тако да на то морамо сутра да обратимо посебну пажњу“.
Пред изабранице је Брегар поставио јасне захтеве.
„Мора да буде борба за сваку лопту, за сваку одбрану, важно је колико ћемо фаулова направити, како прецизнији да будемо у нападу и биће још пуно задатака. Мислим да нас сутра очекује баш добра утакмица“, истакао је селектор Србије.
Репрезентативка Марија Агбаба истиче да верује у тим.
„Имали смо недељу и по дана прилично тешких припрема, пре свега зато што је много младих девојка прикључено екипи. Први пут се сусрећемо са оваквим системом. Мислим да смо добро радиле, да су се све девојке добро уклопиле, како на терену, тако и ван терена и што се тога тиче неће бити проблема. Први пут наступамо у оваквом саставу, надам се да можемо да будемо једно велико изненађење на овом првенству и наравно, надамо се добрим резултатима“, навела је Агбаба.
На списку селектора Брегара се налазе голмани Јована Рисовић (Крим Меркатор), Кристина Граовац (Бајер Леверкузен) и Јелена Ђурашиновић (Јарослав), лева крила Тамара Коцић (Бекамент ББ) и Александра Стаменић (Кишварда), пивоти Марија Петровић (Бузау), Марија Јовановић (ИБВ) и Јелена Агбаба (Будаорш), десна крила Наташа Ловрић (Јагодина) и Ана Којић (Мошонмађаровар), бекови Јована Стоиљковић (Шамбери), Ивана Митровић (Будућност), Јована Јововић (Будаорш), Јована Ковачевић (Глорија Бистрита), Тамара Радојевић (Кишварда), Кристина Лишчевић (Влчеа), Марија Агбаба (Вашаш) и Анђела Јањушевић (Шиофок).
Стручни штаб женске сениорске репрезентације Србије чине: селектор Урош Брегар, тренер Драган Марков, тренер голмана Бранка Јовановић, кондициони тренер Јован Новаковић, физиотерапеути Страхиња Марковић и Драган Илић и доктор Маја Николић.
Распоред утакмица:
3. децембар
20.30: Србија - Пољска
5. децембар
20.30: Србија - Камерун
7. децембар
20.30: Русија - Србија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала