- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Косачов: Национални интереси Србије и Русије у великој мери се поклапају

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРуски политичар Константин Косачов
Руски политичар Константин Косачов - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Национални интереси Русије и Србије у великој мери се поклапају, што је показала посета председника Србије Александра Вучића Русији крајем новембра и његов разговор са руским лидером Владимиром Путином, изјавио је заменик председника Савета федерације Констатин Косачов.
Косачов се путем видео везе обратио учесницима седнице Главног одбора Српске народне партије (СНП) која обележава седму годину постојања, а чији је председник Ненад Поповић копредседавајући Међувладиног комитета за научно-техничку и трговинско-економску сарадњу Србије и Русије.

„Видимо да СНП самоуверено, доследно и истрајно спроводи свој политички програм који је усмерен на заштиту и унапређење националних интереса ваше земље. Нема никакве сумње да су ти национални интереси по много чему блиски, а можда се чак и поклапају са интересима наше земље – Руске Федерације“, рекао је Косачов током обраћања.

Како је додао, то је доказала и посета председника Србије Александра Вучића Русији 25. новембра као и разговор са руским лидером. Споразуми који су тада постигнути „у великој мери превазилазе стандардне споразуме две државе и узимају у обзир блиске односе пријатељства и партнерства“ Русије и Србије, нагласио је Косачов.
Скупу су се обратили и представници бившег премијера Италије Матеа Салвинија, кандидата за председника Француске Марин Ле Пен, владајуће Српске напредне странке, политичари из Републике Српске.
Подсетимо, председник Србије Александар Вучић састао се са руским лидером Владимиром Путином у Сочију 25. новембра. Вучић је после састанка рекао да ће Србија у наредних шест месеци плаћати гас по истој цени као и до сада - 270 долара и да је договор постигнут са руском страном спас за Србију, јер нећемо имати проблема ни са гасом, нити са струјом, али ни са грејањем и свеукупним снабдевањем.
Председници Србије и Русије Александар Вучић и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Договор Путина и Вучића о гасу - двострука корист за Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала