- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиње кренуле фуриозно: „Могло је да буде убедљивије, имали смо недопустив пад“

© Фото : Рукометни Савез Србије / ИХФСелектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар
Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Женска рукометна репрезентација Србије је савладала Пољску у утакмици првог кола Б групе Светског шампионата у Шпанији. Након утакмице прве утиске су пренели селектор Урош Брегар, као и репрезентативке Анђела Јањушевић и Наташа Ловрић.
Свако отварање такмичења је само по себи тешко, а наша селекција је успешно прошла тест и славила резултатом 25:21 (16:13).
„Мислим да смо у првих десет минута ушли у утакмицу са баш добром енергијом, што је и био план, да одиграмо добро одбрану, знали смо да ће то бити кључ до успеха. Промашили смо неке шутеве у првом полувремену, могла је да буде и већа разлика, на крају је било само три гола. У другом полувремену смо имали пад око 40. минута који не би смео да се догоди, али баш сам срећан што смо се вратили, одиграли добро утакмицу до краја, играли добро у одбрани, тако да смо примили само 21 гол“, рекао је селектор Брегар.
Најефикаснија у победи Србије над Пољском са седам постигнутих голова Анђела Јањушевић.
„Мислим да смо испоштовали договор из свлачионице, имали смо успона и падова, али мислим да је то и нормално јер први пут наступамо у овако младом саставу. Дефинитивно смо играле као тим и мислим да нам је то на крају и донело победу. Хтела бих ову победу да посветим нашој Сањи која није са нама због повреде и исто тако осталим девојкама које нису ту а за које знамо да су свим срцем уз нас.“
Дебитант у сениорској националној селекцији, Наташа Ловрић на свом првом наступу постигла је два поготка:
„Прво бих желела да честитам свим девојкама, испоштовале смо договоре из свлачионице и како смо рекле много пута, било је веома битно да отворимо ово првенство са победом, то смо и урадиле и веома сам поносна. Ово је мој први наступ за репрезентацију и наравно да сам пресрећна, осећај је невероватан“, закључила је Ловрићева.
Србију наредни меч очекује у недељу у 20.30 против Камеруна, док ће дерби прве фазе одиграти против Русије у уторак у 20.30.
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
СПОРТ
Српкиње фантастичне на старту шампионата — пала је Пољска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала