- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Аустралијска држава разматра да укине меру обавезне вакцинације због учесталих инцидената

© AP Photo / Binsar BakkaraВакцинација против вируса корона
Вакцинација против вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
Пратите нас
Влада аустралијске државе Викторија могла би већ у Новој години да укине меру о обавезној вакцинацији због све већих критика, али и напада на раднике у малопродаји који морају да проверавају вакцинални статус муштерија, пишу аустралијски медији.
Како је известио „Хералд сан“, разматра се уклањање директиве у свим окружењима осим у високоризичним срединама већ у јануару.
Премијер Викторије Данијел Ендрјуз је у октобру сугерисао да би мера обавезне вакцинације могла да буде на снази до априла или чак дуже због пораста броја случајева ковида 19.
Владини званичници наводе да их је низ инцидената, у којима су радници нападани због спровођења мера, навело да преиспитају свој приступ, пренео је „Скај њуз“.
Што се тиче инцидената, лист наводи да је једна књижара у Мелбурну морала да запосли приватно обезбеђење, које је коштало 4.000 долара недељно, због напада на продавце.
Додаје се и да полиција Викторије истражује инцидент у којем је радник ланца књижара „Дајмокс“ наводно гурнут низ покретне степенице након што је, како се претпоставља, затражио од купца да докаже свој статус вакцинације. Власник радње рекао је да је то био трећи инцидент у истом дану повезан са ковид мерама.
Ендрјуз је раније ове недеље изјавио да се нада да ће мера обавезне вакцинације бити укинута што је пре могуће, с обзиром на високу стопу вакцинације у тој држави.
Он је, међутим, указао да ће та одлука бити донета на основу здравствених савета.
Ампуле и кутија вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
РУСИЈА
Русија: Нико неће кажњавати људе који се не вакцинишу
Вакцинација деце у Израелу - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СВЕТ
Јужна Африка разматра увођење обавезне вакцинације
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала