- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Наше насмејано дете је отишло...“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Milenko Krisan KrileСтеван Јеловац
Стеван Јеловац - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
Пратите нас
Стеван Јеловац, српски кошаркаш, преминуо је у 33. години живота од последица можданог удара доживљеног на тренингу грчког АЕК, који се емотивним писмом опростио од бившег репрезентативца Србије.
Јеловац је у Атину стигао прошлог лета као велико појачање за клуб који се суочавао са тешким моментима.
„Како се изборити са ударцем судбине? Како се суочити са неприхватљивим? Наше насмејано дете је отишло... Трагедија! Неизрецив бол! Наш борац, наш брат, наш Стеван је постао анђео, одлетео је на небо...“, наведено је у опроштајном писму атинског клуба.
Јеловац је имао богату инострану каријеру, а боравак у Грчкој је требало да послужи и као пут за повратак у репрезентацију Србије.
„Тог 17. августа 2021. године, конференција за медије, појавио се и понудио нам свој осмех у тешком тренутку. Свима нам је то било потребно. Тог 14. новембра 2021. године време се замрзло. Наш брат је тада почео највећу битку свог живота. Тим је црпео снагу из тога, из његове страсти, из његове наде...“
Нажалост, Јеловац није успео да се избори са катастрофалним последицама можданог удара.
„Двадесетдва дана касније – неједнака борба је завршена, Стеван није издржао. Шта рећи његовој породици? Шта рећи родитељима? Сестри? Партнерки? Нема речи, такве речи не постоје... Сломљено је срце, изгубили смо насмејано дете. Срећан пут, брате наш...“, наведено је у саопштењу.
Стеван Јеловац – бивши репрезентативац Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Преминуо Стеван Јеловац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала