- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Командант Сергеј – прорадила левица која је донела огромну радост Србији /видео/

© AP Photo / Marco BuccoСрпски фудбалер Сергеј Милинковић Савић
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Пратите нас
Српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић игра у страшној форми, што потврђују два гола на последња два меча у Серији А. Поготком и асистенцијом пресудио је Сампдорији (3:1) после чега је зарадио црвени картон, а тренеру Роберту Даверси вероватно је ковертирао отказ.
Србин је поменута два гола постигао слабијом левом ногом, истом оном којом је срушио Норвежане у полуфиналу баража за Европско првенство на стадиону „Улевал“ после продужетака (1:2).
Сергеј је тада постигао оба поготка за Орлове, од којих је право ремек дело био онај победоносни када је левом ногом безобразно „боцнуо“ голмана.
Командант Сергеј! Добро познати надимак Милинковић-Савића који му савршено пристаје када се погледа како газдује на терену.
Ове сезоне има одличне бројке у Серији А, с обзиром на то да је на 16 утакмица постигао пет голова, имао је исто толико асистенција и други је најуспешнији додавач првенства.
Посебно је импресивна статистика у убедљивом тријумфу над Сампдоријом у Ђенови 3:1, где је после свега седам минута пронашао пут до мреже, касније је асистирао Ћиру Имобилеу за трећи гол Лација у 37. минуту, да би на крају неоправдано "поцрвенео" у 67. минуту.
Имао је српски ас и 22 успешна додавања, од чега је проценат био 82 одсто. Јасно је да то нису били пасови најближем саиграчу.
Али, оно што посебно „боде очи“ у игри команданта Сергеја је убојита левица, она чију су суровост и моћ и те како запамтили Норвежани у чувеном полуфиналу баража одиграног 2020. године у Ослу.
Сергеј је тада „боцнуо“ голмана домаћих Јарштајна, а сада је у свега неколико дана показао да му је и даље слабија нога убојито оружје на које би ривали морали посебно да обрате пажњу, или им се лоше пише.
Прво је против Удинезеа испалио „пројектил“ са неких 20 метара и погодио даљи угао Силвестријевог гола у спектакуларном мечу Серије А са чак осам погодака – 4:4.
А онда је само три дана касније и против Сампдорије левицом интелигентним и одмереним ударцем по земљи сместио лопту у ближи угао. Касније се надовезала рутинска асистенција упућена Имобилеу, али је црвени картон све покварио.
СМС ће сада на „хлађење“, али ће се врло брзо ставити на располагање Маурисију Сарију и покушати да врати Лацио у горњи део табеле за шта је крива променљива форма Римљана који играју по систему топло-хладно.
Небескоплави су тренутно осми у Серији А са 25 бодова из 16 одиграних утакмица, док првопласирани Милан има 38 бодова.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СПОРТ
Намештаљка у Колумбији какву свет не памти – тренер плакао: „Није ме срамота“ /видео/
Дејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СПОРТ
Италијани су дали рок, али Звезда не жели ни да чује
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Српски суперхерој је променио историју – после 63 године! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала