- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српско дете је понизило „највећу школу“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Омладински репрезентативац Србије Немања Мотика обезбедио је са два гола победу Бајерну из Минхена над Барселоном – 3:2 у утакмици шестог кола Лиге шампиона за играче узраста до 19 година.
Блистао је крилни нападач Мотика у двобоју са „највећом школом“ европског и светског фудбала – чувеном „Ла Масијом“, у којој су потекле звезде попут Леа Месија, Сеска Фабрегаса, Андреаса Инијесте и многе друге.
Ипак, оно што је практично невероватно, а истинито јесте да је Немања Мотика који је био играч утакмице у судару са Барселоном, донео први тријумф Баварцима ове сезоне у поменутом такмичењу.
Чак пет пораза нанизале су младе наде Бајерна, чији А тим суверено гази у Лиги шампиона и такође је среду увече савладао Барселону резултатом (3:2) за обезбеђен пролаз у осмину финала елитног такмичења.
Мотика и другови нису били ни близу да понове такав резултат, као ни Барселона У19 која је скупила мизерна четири бода, док прволасирана Бенфика има чак 15, а кијевски Динамо 13 бодова, те су се на доминантан начин домогли нокаут фазе.
Табела Групе Е изгледа практично као да је „преврнута наопачке“.
Што се Немање Мотике тиче, он је је погађао у 41. и 50. минуту. Свега девет минута Србину је било потребно да донесе преокрет немачком гиганту који је после свега девет минута игре у Минхнену имао два гола заостатка, а први пут је лопта у њиховој мрежи завршила после непуних 60 секунди.
Владимир Југовић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
„Звездино дете са друге планете“ – 30 година касније: „Наш понос је показао – новац није најбитнији“
Слутило је на нови бродолом, али су двоструки асистент Аријон Ибрахимовић и двоструки стрелац Немања Мотика успели да преокрену резултат за прво славље „малих“ Бавараца у Лиги шампиона за частан опроштај од такмичења ове сезоне.
Подсетимо, момак који је рођен у Берлину и који има само 18 година изабрао је да стане под фудбалску заставу Србије, дебитовао је за селекцију У19 и постигао је гол на досадашње две утакмице и представља будућност нашег фудбала.
Фудбалери Барселоне током утакмице против Бајерна у Минхену у Лиги шампиона - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Нова катастрофа европског гиганта – Барса се обрукала као ниједном за 20 година!
Детаљ са утакмице Челси – Зенит - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Шампион Европе се „оклизнуо“ у Санкт Петербургу
Филипо Фалко и Митар Мркела - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
„Неко има карактер, неко га никада неће имати“ – Станковић жестоко о Италијану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала