- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: НАТО жели да претвори Русију у Московију

© Sputnik / Dmitry AstakhovРуски председник Владимир Путин проучава карту своје земље
Руски председник Владимир Путин проучава карту своје земље - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Русија је мултинационална и мултиконфесионална земља, а не Московија што би од ње желео да направи НАТО, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
На састанку са Саветом за развој цивилног друштва и људска права Путин се осврнуо на обраћање филмског редитеља Александра Сокурова који је, између осталог, предложио да се размисли о саставу руске државе и да се „пусте“ сви који желе да почну да живе својим животом. Путин је заузврат позвао да се земља „не гура“ назад ка опасној линији.

„Зар је руски народ заинтересован за цепање и распад Руске Федерације, зар ће то бити Русија која је настајала као мултинационална и мултиконфесионална земља? Желите да нас претворите у Московију? Па, НАТО жели то да уради“, одговорио је руски лидер.

Руска војска се развија

Руски лидер се током састанка осврнуо и на изјаву Сокурова о проблемима у руској војсци. Путин је подсетио да је руска војска прошла дуг развојни пут у поређењу са стањем у којем се налазила деведесетих година прошлог века.
„Не брините се за нашу војску, с њом је све у реду, она се развија... У тако сложеној организацији која броји скоро милион људи мора бити проблема, али ако погледамо нашу војску средином деведесетих и данас... Довољно је да само они који нас проглашавају противницима прочитају карактеристике наше војске како би схватили какав развојни пут је прошла наша војска, где је данас и на шта можемо да рачунамо у блиској будућности", изјавио је председник.
У циљу ревидирања историје Русије, на прелазу 15. и 16. века на Западу је створен мит о „Московији“ према коме је наводно данашња Русија само наследница Московске кнежевине. Мит је створен у пропагандне сврхе да би се доказало да московски цареви и кнежеви немају право да владају свим руским земљама.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2019
Саветник Зеленског: Преименовати Русију и руски језик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала