- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одјеци победе Србије у Црној Гори: „Глупе грешке које нису смеле да се догоде“

© Фото : Рукометни савез СрбијеРукометашице Србије
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
Пратите нас
Рукометашице Србије савладале су селекцију Црне Горе и обезбедиле шансу за пласман у четвртфинале Светског првенства у Шпанији, док су њихове противнице поразом испустиле ту прилику.
„Лавице без шанси за четвртфинале: Црна Гора од потпуне контроле до пораза у дуелу са Србијом“, наслов је црногорских медија након велике победе рукометашица Србије.
Женска рукометна репрезентације Србије остварила је победу у другој фази Светског првенства против Црне Горе (27:25) иако је током великог дела меча била у заостатку.
Српске рукометашице мучиле су се са одбраном у првој деоници игре, али је сјајна Јована Рисовић сачувала гол у најважнијим тренуцима и одвела Србију до великог преокрета.
Србија након тријумфа има скор 2:1 и гаји шансе за четвртфинале, док рукометашице Црне Горе имају три пораза и не могу у нокаут фазу.
Ова утакмица уједно је била и прва победа Србије над Црном Гором у рукомету на неком великом такмичењу.
„Глупе грешке у нападу су нас коштале, себичнија игра и непоштовање договора. Нисмо испоштовали оно што смо причали на полувремену, да будемо стрпљиви и чекамо шансу. Србија је квалитетна, има искуство и то је казнила. Било је и добрих ствари, сада морамо да се окренемо наредном ривалу. Педесет минута је било добро, али кључних десет није“, истакла је након меча Јована Радичевић, најефикаснија у тиму Црне Горе.
Није задовољна ни Татјана Брдовић која је указала на то да су она и саиграчице имале недопустиве грешке.

„Победиле смо саме себе, са много техничких грешака које нису смеле да се догоде“, рекла је Брновићева, а сложила се и Матеа Плетикосић.

„У првом делу смо играле јако добро, са правом енергијом и жељом, а касније смо промашили неке зицере када смо морали да преломимо утакмицу. Морамо да дајемо све од себе, да у наредна два меча покажемо карактер“, казала је Плетикосићева иако их наредна два меча неће одвести у четвртфинале.
Лоше друго полувреме била је замерка и Бојане Поповић, селекторке црногорског тима.
„После онако доброг првог полувремена и онакве енергије у нападу, могу да разумем да смо негде у одбрани попустиле. У нападу је требало да наставимо у том ритму, али је уследила нека блокада, лоша реализација. Остаје жал, јер смо у великом делу меча контролисали ствари. Да ли због мале ротације, не знам, али касније нису функционисали ни одбрана ни напад“, закључила је Поповићева.
Српска рукометашица Јована Рисовић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
СПОРТ
Српска хоботница – јунакиња историјске победе против Црне Горе /видео/
Женска рукометна репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Велики преокрет рукометашица – Србија победила Црну Гору!
Кристина Лишчевић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
СПОРТ
Српкиње пале пред силовитим Рускињама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала