- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин наставља јуриш ка рушењу рекорда – Роналдо је следећи!

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOДушан Влаховић и Кристијано Роналдо
Душан Влаховић и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
Пратите нас
Кад год се помене име Душана Влаховића јасно је да се ради о новом голу или рушењу неког рекорда. Србин то маестрално ради ове сезоне, а до краја године има прилику да испише историју Серије А и да сруши великог Кристијана Роналда.
Наиме, талентовани нападач Фиорентине је прошле седмице стигао до јубиларног 30. поготка у италијанском првенству у календарској години, и само је Португалац више пута од њега то (у)чинио.
Кристијано Роналдо држи рекорд са 33 постигнута гола, што пружа прилику Душану Влаховићу да га надмаши.
Србин до краја децембра има још три утакмице – три прилике да још једном испише историју италијанског и европског фудбала, а прва потенцијална жртва је екипа Салернитане која у суботу од 15 часова гостује на „Артемио Франкију“.
Убојити Влаховић у јануару пуни 22 године постигао је шест погодака у претходна четири меча и водећи је стрелас италијанског шампиона са 13 погодака, колико има и нападач Лација Ћиро Имобиле.
Подсетимо, српски репрезентативац око којег се готово годину дана отимају највећи светски клубови, почев од Јувентуса, преко Атлетико Мадрида, до Арсенала, Манчестер ситија и Интера, прошле недеље је оборио још један рекорд, пошто је постао први млађи фудбалер од 22 године који је у претекле 63 године у Серији А успео да постигне 30 голова у календарској години.
Учинио је то против Болоње коју са клупе води Синиша Михајловић, након што је хладнокрвно реализовао једанаестерац и његов тим је на крају славио резултатом 3:2 у гостима.
Такође, Влаховић са „креча“ има импозантних 17 од 17 што такође говори о томе колико је заправо концентрисан и хладнокрван чак и у најзахтевнијим ситуацијама и тренуцима.
Фиорентини су до краја 2021. године осим Салернитане (субота, 15) остали још мечеви са Сасуолом у Фиренци и Вероном у гостима.
Знајући Влаховића и све оно што из недеље у недељу ради на Чизми, нико не би смео да се зачуди када би престигао неприкосновеног Кристијана Роналда и пре краја децембра...
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СПОРТ
Српски суперхерој је променио историју – после 63 године! /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2020
Влаховић за Спутњик открио зашто није узео Роналдов дрес /фото/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
Суперхерој! /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала