Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Полиција нема шта да тражи на незаконитим окупљањима“: Вучић о блокадама путева

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом протеста на којима се блокирају путеви, да полиција нема шта да тражи на противзаконитим окупљањима.
Вучић је тако одговорио на питање новинара по чијем налогу јуче није било полиције у униформи на протестима, а да су после легитимисали људе и наводно претили појединим новинарима.
„Када организујете илегалну активност и против закона немојте државне органе да позивате да саучествују, да заустављају ауто-путеве. Полиција нема право у томе да учествује, већ то да забрани“, рекао је Вучић.
Напоменуо је и да организатори нису питали полицију да ли им допушта, нити су пријавили скуп и истакао да полиција учествује у законитим, а не криминалним активностима.
„На жалост и у Нишу и у Београду претучени су обични грађани који нису криви већ су желели да прођу, и ја им се извињавам“, рекао је Вучић и упитао какав је проблем у томе ако је полиција некога и легитимисала.
Указао је и да ће за кривична дела и прекршаје бити покренуте одговарајуће пријаве, јер не може неко да разбије туђ аутомобил или бије човека а да за то не одговара, пренео је Танјуг.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СРБИЈА
Вучић: Нико нема право да блокира ауто-пут
Полицијски аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
СРБИЈА
МУП додао и мејл адресу за пријаву насиља и блокаде саобраћаја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала