- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Рускиње из Војводине су се добро тукле“ – општа туча између Српкиња и Хрватица /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполо
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
На женској ватерполо утакмици између Новог Сада и Сплита виђена је туча у базену због чега су арбитри одлучили да је прекину и победу доделе српским ватерполисткињама јер су противнице започеле инцидент.
Немиле сцене виђене су у мађарском граду Шентусу где је играна Дунавска лига коју чине најбољи женски ватерполо клубови из Србије, Хрватске, Мађарске, Словачке, Румуније и Велике Британије.
У недељу је на програму био дуел Новог Сада и Сплита, и утакмица нажалост није завршена јер је у базену избила туча.
Одмах на старту екипе су кренуле жестоко, а прва је „страдала“ Дора Вујовић која је због ударца у главу касније завршила у болници.
Утакмица је настављена, али је убрзо избио нови инцидент. Играчице Сплита започеле су тучу, девојке Новог Сада, предвођене Рускињама, су се одбраниле и после неколико песница страсти су се смириле.
Аљоша Кунац, тренер Сплита, после меча је дао непримерену изјаву рекавши „да су се играчице Новог Сада намериле на погрешне девојке“.
„После тога су ме судије питали хоћемо ли наставити. Будући да је постојала бојазан да у наставку дође и до већег инцидента, пошто је била наелектрисана атмосфера, а нас чека следећег викенда финале Хрватског купа, одлучио сам да је паметније не наставити утакмицу. Рускиње у Војводини су солидно тукле, једино што су се намериле на погрешне“, рекао тренер Сплита за „Јутарњи.хр“.
Али, нису се Рускиње и Српкиње ни на кога намериле, пошто су хрватске ватерполисткиње биле те које су започеле тучу и на крају је победа додељена Новом Саду – 5:0.
Ватерполо спектакли у завршници Купа Србије – познати сви учесници
Хрвати преживели драму по повратку из Београда: „Пола сата ужаса и онда – гром!“
Партизан „потопио“ Звезду у последњем минуту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала