- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија издваја скоро 300 милиона долара за тешко болесну децу

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаПородилиште у Волгограду
Породилиште у Волгограду - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Влада Русије додатно ће издвојити 22 милијарде рубаља (преко 299 милиона долара) за подршку деци са тешким болестима, саопштио је премијер Русије Михаил Мишустин.
„Помоћу тих средстава фондација 'Круг доброте' који је формиран на иницијативу председника снабдева тешко болесну децу лековима, медицинским и техничким средствима“, појаснио је Мишустин.
Конкретно, 560 милиона рубаља (преко седам милиона долара) биће усмерено на проширење и реконструкцију Националног медицинског истраживачког центра за дечју хематологију, онкологију и имунологију „Дмитриј Рогачев“. То ће омогућити примену најсавременијих и најефикаснијих метода лечења, што значи да ће већи број живота бити спасен, додао је премијер.
Раније је на реализацију задатака фондације „Круг доброте“ усмерено скоро 38 милијарди рубаља (преко 517.000.000 долара).
Фондација је основана за подршку деци са тешким, хроничним и ретким болестима. Тренутно фонд помаже 1.900 пацијената са 44 дијагнозе, којима купује 37 лекова од којих 23 нису регистрована у Русији.
Породица одмара на скијалишту на Криму - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2020
Како Руси васпитавају своју децу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала