- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пирати напали грчки брод у Атлантику и узели шест талаца, акција спасавања обустављена

CC0 / Pixabay / Теретни брод
Теретни брод - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
Пратите нас
Пирати су, у међународним водама Гвинејског залива, напали грчки теретни брод и узели шест талаца, изјавио је данас портпарол данске војске.
Данска фрегата, која патролира Атлантиком, дуж западне обале Африке, због све већих безбедносних ризика и пиратских напада, послала је јуче хеликоптер да помогне у акцији спасавања контејнерског брода који су напали пирати у брзим чамцима код острва Биоко, у територијалним водама Екваторијалне Гвинеје, преноси Ројтерс.
Хеликоптер је пратио пиратски чамац са шест талаца док су пловили према делти реке Нигер, али потера је обустављена када је летелица дошла до територијалних вода Нигерије, јер није имала дозволу за улазак.
Портпарол данске војске је рекао да је контејнерски брод "Тонсберг" пловио под либеријском заставом, али није потврдио ко је оператер брода.
Према подацима из глобалне комерцијалне базе података Еикон Рефинитив, контејнерским бродом "Тонсберг" управља "Кончарт Комершал", компанија са седиштем у Грчкој.
Данска је у октобру послала фрегату "Есберн Снаре" у Гвинејски зали. Прошлог месеца посада је отворила ватру, ликвидирала четири пирата у водама јужно од Нигерије и заробила четворицу које још увек држи у притвору до изручења њиховим матичним земљама.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала