- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички угао: Руси једини имају оружје против нашег „ковчега демократије“

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаОкеански вишенаменски систем "Посејдон"
Океански вишенаменски систем Посејдон - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Ваздухопловна ударна група Ратне морнарице САД (ЦСГ група), коју још називају и „ковчегом демократије“, за Русију више не представља неукротиви морски гигант, пише колумниста америчког листа „Нешенал интерест“ Марк Епископос.
Како наводи аутор, између ових држава постоје значајне разлике у разумевању тога шта представља војнa моћ на мору.
Русија је одувек била копнена сила, а Ратна морнарица се користила за заштиту граница земље. Међутим, Сједињеним Америчким Државама је потребна јака флота како би се супротстављала на глобалном нивоу, појаснио је новинар.
Према његовим речима, Русија нема ваздухопловну ударну групу и не планира да је формира у блиској будућности, ипак у Москви врло добро схватају колика је претња од ваздухопловних ударних група противника.
Руски експерти су уверени да последња достигнућа у наоружању омогућавају да се добију инструменти помоћу којих ће се неутралисати те формације у случају рата великих размера са НАТО-ом.
Између осталог, колумниста спомиње нову противбродску хиперсоничну ракету 3М22 „Циркон“ и подводни дрон на нуклеарни погон „Посејдон“.
Нуклеарне подморнице Чељабинск и Омск - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Новине у руској војсци: Још једна нуклеарна подморница биће наоружана моћним ракетама „Циркон“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала