- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руса провоцирали погрешном химном, Американац му на кварно раскрварио чело – осветио се нокаутом!

© Фото : Peter MccabeАртур Бетербијев
Артур Бетербијев - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Руски боксер Артур Бетербијев има динамит у рукама! Последња жртва силовитог Руса био је Американац Маркус Браун којег бацио на под у деветој рунди. Била је то 17. победа нокаутом из исто толико мечева.
У ноћи између 17. и 18. децембра у Монтреалу у Канади одржан је турнир у професионалном боксу, чији је централни догађај био резервисан за Руса и Американца.
Светски шампион у полутешкој категорији ВБЦ и ИБФ Артур Бетербијев у једном углу, а у другом бивши светски првак Маркус Браун.
Борба којој је претходио гаф организатора јер су Русу пустили химну СССР-а, уместо химну Русије, није није била лака за Артура на старту. Примао је ударце, зарадивши чак и посекотину на кварно на челу.
Ипак, Рус с динамитом у рукама није одустајао већ како је меч одмицао био је све сигурнији и почео је да задаје озбиљне ударце ривалу.
У четвртој рунди Браун је ударио Артура главом, а од силине ударца пукло је чело руском боксеру. Крви је наравно било на све стране...
Та ситуација разбеснела је Бетербијева који је од тог тренутка имао само један циљ – да нокаутира Американца.
На то се чекало све до девете рунде. Тада је Артур кренуо у апсолутни напад у којем је уложио целог себе у сваки ударац, распоређујући их по телу и глави Брауна. Кључни погодак био је у јетру, после чега је Браун спустио руку, а Рус га је „почастио“ силовитим ударцем у вилицу.
Уследило је судијско бројање, а после десет секунди Американац је јасно ставио на знање судији да му је доста и да не може више.
Заслужена победа Руса који је у Канади био јачи од провокације са химном, поцепано му је и чело на кварно, али је он истрајао и стигао до 17. победе нокаутом, што потврђује његов челични и шампионски карактер.
Филип Филиповић и Дејан Савић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Србија је поносна: Савић и Филиповић најбољи на свету!
Луис Хамилтон и Макс Ферстапен - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Британац бојкотовао доделу награда и размишља о повлачењу – Ферстапен: „Није ми га жао“
Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Терзић за Спутњик о „одласку“: Ако се то деси, прво ће сазнати Савез
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала