- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички медији: Бајден дао четири недеље да се спречи инвазија на Украјину

© REUTERS / Jim BourgБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден дао је својој администрацији рок од четири недеље да спрече инвазију на Украјину, коју наводно Русија планира, јавља Си-Ен-Ен, позивајући се на неименоване званичнике.
Према речима извора телевизије, санкције на којима ради Вашингтон за случај потенцијалног рата су „свеобухватне и хитне“ и могу нанети значајну штету руској економији и њеном финансијском систему у целини.
Неки саговорници Си-Ен-Ена су саопштили да садашња администрација ипак прави грешке, док Москва не узима за озбиљно претње САД. Међу критичарима су генерал Бен Хоџес, ранији командант америчких снага у Европи (LANDCOM), који је критиковао изјаву Бајдена да Вашингтон не намерава да пошаље своје снаге у Украјину.
„Слажем се да сада није време за војне акције САД. Међутим, зашто то јавно говорити? То изгледа као уступак, након чега Кремљ само повећава своје захтеве“, рекао је он.
Последњих неколико недеља у украјинским и западним медијима појављују се вести да се руска војска спрема за инвазију на Украјину. Између осталог, агенција Блумберг, позивајући се на неименоване изворе, саопштила је да америчке обавештајне службе сматрају да Русија има такве планове за почетак 2022. године. Москва је све ове наводе категорично негирала.
Лого платног система СВИФТ - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
ЕКОНОМИЈА
Британски медији: Искључење из СВИФТ-а не би сломило Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала